en kylig dag

God afton

Jag hoppas att alla har det bra nu i vinterkylan, här i Norge har vi det väldigt kallt, tror att vi har haft 18 minus grader här idag. Burr..

Igår skrev vi kontrakt på vår nya lägenhet, ja hör och häpna vi tackade ja till den på 90kvm. Så nu har vi den ifrån den 1 januari men vi flyttar inte in förens i slutet av januari eftersom vi har kvar den vi bor i nu till den siste. Det känns väldigt bra vi är jätte glada för att allting gick så enkelt. Det ingick inte någon kylskåp eller spis i lägenheten, men idag har vi faktiskt köpt "komfyr och kölskap" som det heter här i Norge för endast 1100 norska kr! :) Billigt och bra, nu hoppav vi bara att det fungerar som det ska. De som säljer dem till oss är så himla gulliga, de ska vara snälla och köra hem sakerna till vår lägenhet. Ja människor här i norge är verkligen trevliga människor.

Imorgon är det nyår, och jag är fri! Som det ser ut så blir det inget festande pga. vi jobbar tidigt på nyårsdagen. Men alkohol är väl inte det viktigaste på nyår? nej det som är viktigast är väl ändå att man är tillsammans med människor som man tycker om?! Ikväll har vi Ivan på besök, vår arbetskamrat. Han ska tillbringa natten här och det tycker vi är väldigt trevligt :) Nu ska jag avrunda mig och säga god natt, vi håller på att se på en film. Ni får ha det så bra. Tänker på er mamma och pappa, vill ha bamsekramar av er och resterande i familjen.
Puss och Kram / Nina

Håller tummarna *

God kväll.
Vilket väder vi har fått här i Oslo, mycket snö och väldigt kallt! Har ni samma slags väder i Sverige? 
Idag har vi efter mycket om och men varit på vår första lägenhetsvisning, lyckat ? Ja, jag tror faktiskt de.
Det är en 3:a på 90kvm och den ligger i Grönnelucka, den ligger inte lika nära stan men det är helt okej ändå, eller vad säger ni flickor? Ja Maja och Josefine är In love i den, och jag kan inte säga att de har fel men jag hoppas bara inte att det är något lurt med den. Nu gäller det bara att vi bestämmer oss och att vi sedan hör av oss till dem och tackar ja :D !!

Imorrn har jag en jobbig och en lååång dag framför mig på jobbet, det ska bli skönt när den dan var är slut.
Nej nu ska jag krypa i säng så att jag orkar upp i morgon, hoppas ni kan sova.
OBSOBS: Innan jag går så ska jag bara säga Grattis pappa och Patrik min bror på er födelsedag som är idag*
Puss och kram / Nina


Jag små fnittrar för mig själv

Sitter och läser på min blogg och ser att jag igår natt upprepade ett antal gånger om att jag sov ensam i vår lägenhet, kan man tycka mer synd om sig själv? Haha nej jag var lite rund om fötterna och jag var besviken/sur på Maja, vilket jag hade med all andledning till att vara på henne. Men att jag skulle uttrycka mina känslor med att nämna tre gånger om att jag fick sova ensam i lägenheten låter väldigt roande i mina ögon. Nästan alltid lika kul att läsa vad man skrivit när man är onykter :) 

Jag såg att jag igår glömde säga att jag var på den nya filmen Avatar, vi såg den i 3d och jag ska säga er att det var en av mina bästa filmer som jag sett. Jag ska inte avslöja vad som händer i filmen men jag ska säga er att ett budskap om att vi människor är gryma och själviska visas verkligen bra i filmen. Vi tänker bara på vår art och det är alltid vi som ska komma i första hand, även att det kostar andra individers liv. Människan är jordens undergång

Längtar tills jag får träffa min syster och lilla charmtrollet Samuel, lite mer än en månad kvar nu...

moster hoppas att hon också hinner får åka pulka tillsammans med sin systerson före de att snön försvinner


Sitter och väntar på att Maja ska komma hem så vi kan ringa på lägenheterna :) Hoppas hon dyker upp snart
/ Nina


Julafton, andra juldagen och trede juldagen

God kvälll. I Oslo så kallas allting nått annat  mot vad de gör i Sverige. Sitter just nu ensam i vår lgh. det var inte tänkt så ifrån min sida.  På julafton så hade vi det väldigt trevligt.. vi åt svenskt julbord, vi bytte gåvor (julklappa) och körde paketleken.. plus julgodis!!! Det var mkt trevligt men jag har nog inte förstått att julen 2009 har passerat oss. Men jag hade nog så bra man kan ha det utan sin familj.

Just nu sitter jag på annan dagen, trejde juldagen som de heter i norge sjäv, och de var inte planerat...
Igår var jag så dålig och trött å somnade runt elva tiden, sov ut ordentligt.. gick upp halv elva idag.
Just nu funderar jagg starkt på att snart krypa i säng eftersom man är själv i lgh... efter mkt om och men!

Men jag hoppas resterande har sllskap, sov så gott.. / natti


Ändrade planer och nya beslut

God förmiddag

Idag är jag hemma ifrån jobbet och vilar upp mig, har blivit förskyld samt att jag har väldigt ont i halsen.
Jag valde att stanna hemma idag och vila upp mig eftersom jag verkligen inte vill bli mer dålig till julafton eller juldagen. Är tyvärr inte ledig på någon av dessa två dagar så blir tvungen till att jobba och tjäna pengar, även om man får 100% sjukerstättning för idag och säkert för de dagarna också, så är jag osäker på om man verkligen skulle få extra obn för att det är julafon och röd dag! Nej vågar inte ta chansen, blir jag inte värre så ska jag gå till jobbet resterande dagar framöver, är iallfall ledig i helgen.

Idag ska vi göra iordning all julmat och julgodiset oss Johan, Tinas storebror. Sen senare ska jag och Maja julstäda så vi har det rent och fint på julafton, Tina och Josse ska på bio så de får ta städningen nästa gång ;) !?!
Wille
har är som sagt inte här just nu men förhoppningsvis så dyker han upp på julafton, hur som helst så håller vi iallafall tummarna för de.

Som man kanske har märkt så har inte jag inte skrivit på min blogg den senaste tiden, andledningen till varför ska jag berätta för er nu.
Överskriften la ni kanske märke till "Ändrade plander och nya beslut" det är vad som precis togs igår, det är också orsaken till varför jag valt att inte skriva några inlägg, eftersom jag först ville veta hur allting skulle sluta.
Jag skrev i ett inlägg förra veckan om att Josefine hade bränt sig på armen när hon hade ramlade in i en stor lykta som stod utan för en krog i Sverige. Vi alla tyckte synd om henne då men tänkte väl inte så mycket mer på vad det kunde ge för följder men det har vi nu idag uppmärksammat. Läkarna här i Oslo har gett besked om att Josefine har fått 3 gradens brännskador på sin arm, de är inte jätte stora ytor men väldigt djupa sår. De har också gett oss ett slutligt besked om att hon måste opereras, hon ska få utföra för andra gången i sitt liv en hudtransplantation. Det innebär att de kommer ta hud ifrån hennes lår och sätta på de ställerna som behöver få nytt skinn. Vad det ger henne för konsekvenser är väl ganska uppenbart, det kommer ta en tid att läka och bli fint, men det som vi också har kommit fram till är att vi alla tre har nu drabbas av det här. Ja och vad är det som jag pratar om jo, ingen människa borde åka utomlands och utsätta sina nya ärr för stark 30-40 graders sol/värme och för att inte tala om bakterierna som älskar att frodas i dessa miljöer... Nej vi fick välja att inte betala in vår resa, som vi skulle ha gjort igår kväll, resan blir vi tvugna att skjuta upp för Josefines skull men också för vår skull eftersom vi vill inte åka utan Josefine! Nej nu har vi ändrade planer och fattat nya beslut som ni ska få höra om nu ...

Vi har valt att vi ska fortfarande som enligt planerna flytta ut den 30 Januari ifrån den här lägenheten som vi ifrån början har bestämt. Skillnaden nu är bara att jag, Maja och josefine flyttar inte hem till Sverige utan nej vi flyttar in i en ny, möblerad och större lägenhet redan den 1 februari. Vi ska alltså bo kvar här i Oslo och fortsätta att tjäna pengar. Jag reser hem till Sverige 2-3 veckor för att hälsa på alla, eftersom laset med alla flyttsaker måste i vilket fall hem till Sverige. Sedan reser jag tillbaka och hinner förmodlingen jobba ett tag, sen har vi bestämt att jag och Maja reser 1 månad till Thailand, som tröst. Samtidigt reser sig Josefine på en skidresa och träffar vänner som jobbar i Åre. 1 April kommer vi tillbaka och vi ska jobba i Oslo fram till den 31 December, då vi flyttar hem till Sverige. Dock kommer vi vara hemma i Sverige ett par veckor i sommar för att gå på Festivaler. Den 1 Januari är tanken att vi åker på vår lång resa, och den här gången ska den bli av och vi kommer ha ännu mera pengar att använda oss utav. Troligtvis kommer vi hem i Juni någon gång och då blir det till att bostätta sig i Sverige, och som i mitt fall, troligen börja plugga!?
Men det tar jag då och nu fokuserar vi på en sak i taget, det första är nu att få Josefine frisk!

Ja nu var allting sagt och nu ska jag ta tag i att fixa mig lite iordning om jag nu orkar de kram/ Nina


Trøtt.. Haft dubellpass 08:00-22:15

God kvæll. Just nu sitter jag på jobbet och kænner mig sliten men inte nog med det.. imorgon ska jag upp tidigt och jobba igen (08:00-15:30) Ibland ær det tungt att jobba!

Kænner just nu att jag ær vældigt behov av nærhet... Kænner en konstig kænsla inom mig och kan inte riktigt sætta fingret på vad det ær som kænns fel?! Nej ibland kænner man bara en lustig kænsla inom sig men førhoppningsvis så får man reda på vad det ær som kænns fel, bara man har tålamod att vænta.

Nu ska jag klæ på mig och læmna kontoret snart, ska bli skønt. Ni får alla sova så gott sen... / Nina


Resan är nu bokad

Hallå hallå!

Får be om ursäkt för att jag inte har skrivit här på ett tag, har helt enkelt inte haft tid.
Nu är jag iallafall tillbaka i Oslo, vilket ger mig blandade känslor.. Jag tycker självklart att det är kul att vara hemma igen, men jag tycker att tiden rinner iväg alldles för fort när jag väl är hemma och hälsar på i Sverige.
Men men nu är det så och jag ska nu verkligen njuta av tiden som är kvar här eftersom vi flyttar hem tillillbaka till Sverige den 30 Januari.

Nu dessa dagar har jag som vanligt jobbat, dock utan lilla söta Josefine. Andledningen till de är att Josefine ramlade och skadade sig när hon var hemma i Sverige, stackarn ramlade och hamnade på en stor ljuslykta. Jag ska ge er en beskrivning på det hela och det låter väldigt roligt men samtidigt obehagligt. Hon tappade nämligrn balansen och ramlade rakt på en ljuslykta, den krossades och likaså Josefine. Hon bränner sig och slår i ryggen ordentligt. Så nu är stackarn sjukskriven, men som tur i oturen så får hon ut pengar ändå eftersom hon har varit anställd som extra vakt i över två månader. Hennes tillstånd är nu en bränd arm, som har ett antal brännsår. Sen fick hon en muskelblödning i ryggen, inget låter speciellt skönt, eller vad säger ni? :S

Resan är nu bokad...
  Ja se och hör! Igår bokade vi biljetter till vår resa, iallafaall en del utav dem (den första som tar oss ifrån Sverige och den sista som ska ta oss hem igen). Det känns väldigt skönt och datumen blev nu den 23 februari till den 6 Juni :)! Så på självaste nationaldagen här vi hemma igen, känns bra så man kan känna vart vi verkligen hör hemma. Eller föresten, glöm bort nationaldagen, istället så får ni alla fira att vi kommer hem, det blir helt enkelt vår dag.
Det blev lite ändringar på vart vi ska men nu är allt klart till hundra procent, det blir;
Australien - Bali - Thailand - Laos - Vietnam och vi blir borta 103 dagar.

Nu måste jag sluta/ Nina

 


Hemma och hälsar på

God dag på er alla.

Igår kom jag äntligen fram till "Stora" Kisa, till min kära mor och far. Kom ju redan till Sverige i Onsdags kväll, men då gick jag av i Linköping och träffade min kära vän Emmy :).  Jag följde med henne hem och sov över där tills igår. Jag fick träffa hennes Sambo Sebastian, som alltid är lika trevlig. Sen fick jag träffa deras jätte söta katt, Estrella! Säger bara vilken gobit, en sötare katt får man nog leta efter länge för att finna. Tyvärr så var den lite blyg, men jag hann iallafall hålla i den en kort stund! :) Det blev till att somna sent den kvällen eftersom vi hade väldigt mycket att prata om, som det brukar bli när man inte har setts på en evighet! Det var jätte mysigt och jag känner verkligen att jag har saknat henne, nu får vi bara se till att ses igen när jag kommer hem och mellan landar i i Sverige cirka 20 dagar före vår långa resa.
Vi somnade som sagt sent på onsdags kvällen, men trots de så var vi duktiga och gick upp halv nio på morgonen för att duscha noch äka frukost. Sen begav vi oss in till stan och där hann Emmy göra ett ärende, sen resterande tid var det mina som gällde:D  Jag hade en hel del att hinna med, vi började med att låsa upp min telefon som hade stängt av som vanligt i Nore:P Sen var det bara att handla julklappar för fulla muggar! Senare sa jag hej då till Emmy och gick för att möta Maja :) Inte ens ett dygn hann det gå före vi sågs igen, hon är min lilla sockertopp som jag inte kan vara utan ;)! När jag väl mött upp Maja så begav vi oss till Centrumkliniken för att vaccinera oss! Jag var vääldigt nerövs, men kan säga att jag blundade hela tiden tills hon var klar, och hör och hämpa jag svimma inte :D Nej hon var så duktig och ska jag vara ärlig så kändes det knappt så jag vart glatt överaskad, nu hoppas jag bara det går lika bra igen om fem veckor då jag ska ta den igen.
När vi väl var klara så begav vi oss till Åhlens för att möta upp Fia, Majas syster. Vi hade bestämt att vi skulle gå och äta lunch tillsammans, och hör och häpna vi åt äntligen PIZZA! Som ni kanske förstår så har vi inte råd med sådant i Norge. Det smakade nästan lika gått som på tolvan i kisa:D
När vi väl hade ätit klart så begav vi oss till Kilroy för att prata med dem om vår resa. Det blev ingen resa bokad men vi fick lite frågetecken utredda och imorgon ska Josefine gå dit och boka allting! Så ja nu är det inte långt kvar, känns verkligen overkligt att jag äntligen ska få ge mig ut i världen. Längtar*
Jag sa sen hej då till Fia och Maja för att sedan bege mig mot station där jag tog en buss ut till Ikanohhuset för att fortsätta med mitt julklappshandlande! Jag sprang runt som en yr höna och drog kortet ett antal gånger, sen runt sju tiden så mötte jag upp mamma och pappa. Jag blev bemött av två stora kärleksfulla varma famnar :) Ja det kändes så skönt att äntligen få träffa dem! Vi gick oc handlade det sista och sen begav vi oss till Maxi för efter de bege oss hem till Kisa. Runt tio tiden så kom jag innanför dörren och precis då får jag ett sms av Dennis som ville komma förbi och säga hej! Han kom en stund senare och vi gick en promenad tillsammans med Lowis, (hans hund). Det kändes skönt att få en värmade kram till, även att det bara var 1 1/2 vecka sen vi sågs sist.
Det fick bli en kort promenad för jag var tvungen att bege mig hem och packa upp. Hade tänkt att komma i säng skapligt, men det blev inte förens klockan tre på natten som jag la mig. Andledningen till de var att jag satt och slog in paket till min familj och mina rumisar i Norge :) Är nästan färdig, bara Willes sista julklapp som ska handlas!

Idag hade jag tänkt att sovas ut lite men tyvärr sprack den planen eftersom jag blir väckt av att pappa spelar hög musik kockan 08:00 på morgonen. I vanliga fall så hade jag blivit arg som ett bi och sprungit ner spritt språngades naken och skrikit SÄNK ! Men nu kände jag bara pappa lilla, han är allt för go som väcker mig :P! Jag ringde istället ifrån min mobil och sa snälla pappa och la på. Han fattade vinkeln och sänkte, men tyvärr så kunde jag inte somna om så jag gick upp och ringde Nathalie. Vi bestämde nämnligen att vi skulle ses idag och det har vi nu gjort, det blev en fika på byn och det var så himla kul att äntligen får ses! Alltid lika trevligt att få prata av sic och höra om vad som jänt i varandras liv. Tyvärr så hinner vi inte ses mer förens jag väl flyttar hem ifrån Norge. Men det blev ett kort men trevlig träff och nu resterande tid så har jag varit och handlat julmat med pappa.

Nu ska jag bege mig, Maja kom precis hit och ja mindre en ett dygn igen sen vi sågs:D Men det känns så naturligt att vi är, eftersom vi ses annars nästan 24/7. Senare ikväll så kommer in''min syster och systerson, längtar! / Hade


Sverige imorgon kommer jag

Burr burr. Just nu sitter jag och lyssnar på julmusik och fryser. Andledningen till att jag fryser är för att Tina har balkongdörren öppen eftersom hon står och pyntar räcket med granris. Det kommer ge lite lyft och mer julstämning här, alla enkla ting som kan göra mer julstäming ropar jag JA till!

Imorgon bär det av till Sverige, efter att man har slutat jobbet. Det ska bli så skönt att få komma hem och hälsa på alla, speciellt familjen :) Ska imorrn landa i Linköping hos Emmy, där ska jag umgås med henne och sova över :) Undra vad vi hittar på för trevligt! På torsdagen så hoppas man att jag kan få med henne på lite julklappshandling, för jag måste hinna handla till alla i min familj, eftersom jag är i Norge över jul! Jag hoppas också vi hinner med en lunch! Sen ska jag träffa Maja för att gå och Vacinera oss! Iiii bläää! Jag vill verkligen inte, men det är ett måste när man ska resa. Sen ska vi gå och förhoppningsvis boka vår resa, om allt går vägen. Sen blir det till att fortsätta julhandla och slutligen ta en fika med Pierre! När kvällen når sitt slut så ska pappa vara gullig och hämta mig, och sen bär det av till familjen Andersson hem. Ja det är hur början av min vistelse i sverige kommer se ut. Nu ska jag hjälpa Maja med en elräknining, nästa gång jag skriver är jag i SVERIGE / PUSS


Julmusik på högnivå, pyssel och trevliga samtal på msn

Nu är det bara 17 dagar kvar till JULAFTON! Känns väldigt kosntigt, tiden går så fort ... Kan inte riktigt förstå det och sen har vi ingen snö, nej gatorna är lika svart som natten.

Just nu sitter jag här med mina tjejrumisar+ Fia (en arbetskamrat) . Vi sitter här och lyssnar på julmusik, de andra julpysslar och jag sitter samtidigt att pratar med min kära kusin Bella på msn. Mycket trevligt och det ger än en liten julstämning. Vi hängde upp Majas röda julstjärna härromdan, något mer julpynt har vi inte (eller min julstrumpa) men Tina har varit duktigt och plockat granris som vi ska pynta vår franskabalkong med :) Jag nämnde att jag samtidigt pratar med Bella på msn, när vi väl pratar om saker och ting så förstår man att det verkligen var evigheter sen vi sågs! Ja det är något vi får göra en ändring på och jag hoppas vi kan ses en snabbis på söndagsförmiddagen innan jag åker tillbaka till Oslo. Om inte så hoppas jag verkligen att vi hinner säga hej till varandra innan jag åker på min resa och innan Bella samtidigt flyttar till Stockholm för att plugga till Makeup artist* Ja hör och häpna, Bella ska utbilda sig till de hon verkligen brinner för, kan säga att jag är avis på henne :) Men jag ska nog allt komma fram till jag med om vad jag ska bli en vacker dag* 

Prata med mamma precis, vi prata om julklappar och så, gud så kul det ska bli att få handla och känna sig snäll ! Ja jag tycker bättre om att ge än att få! Se hur glada personer blir, uppskattningen! Sen ska vi ha julbord hemma på lördag så det känns underbart. Nej nu är det dags att avrunda och gå ut och ta en cigg. Puss / Nina


Jobbar kvæll

Just nu sitter jag på jobbet och væntar på att få gå hem. Vi slutar inte førens klockan 22:15 vi, (Maja och jag) blev færdiga med alla brukare vid sju-halv åtta tiden. Det kænns lite halvt segt, men det ær iallafall skønare att sitta inne i værmen æn att gå omkring ute och hjælpa folk med kvællstell.

Igår næmnde jag att vi var bjudna på inflyttningfest hos vår arbetskamrat Moa. Jag klev in i duschen och fixade mig och sen var det bara till att gå på alkoholen igen, det blev ænnu en ølkvæll! jag tog det vældigt lugnt, om man jæmfør emot hur det var i torsdagskvæll ! Jag kænde att jag behøvde det och idag var jag varken trøtt eller bakis. Jag tror jag la mig runt halv fyra tiden imorse och jag sov sen ut till halv ett, då jag vakna av att Maja kom in stapplandes genom dørren :D Lyckad kvæll? Ja det tror jag vi alla håller med om...

Nu ska vi bara jobba Mån-Ons, sen åker jag och Maja hem till Sverige på onsdags eftermiddagen efter att vi har slutat jobbet. Ska bli skønt att få komma hem och hælsa på mamma och pappa+ resten av familjen efetrsom jag inte har træffat dem sen den 26 oktober! Min storesyster Carolin kommer också till Kisa på fredagen, så det ska bli jætte trevligt att få træffa henne och Samuel :)! Nu ska jag avrunda mig och se om Maja ær færdig før att gå och ta en cheeseburgare på Md! Ha en fortsatt trevlig helg* ( Skriver på en norsk dator)


Lördag, festa igen? kolla in bilder som vi tagit :)

Lördag igen, är det fest som vanligt ?!

God kväll. Sitter just nu och tittar på bilder som tagits här i Norge, samtidigt så lyssnar jag på Maja som spelar lite gitarr för mig. Resterande av ligan är inte hemma, så för en gång skull så är det ganska lungt här hemma :P
Idag har jag och maja varit duktiga och jobbat, vi började klockan åtta i morse och gick till klockan tre! Det tog emot att ta sig upp imorse eftersom jag fortfarande var sluten sen torsdagsfestandet! Ska jobba imorgon också, men som tur är det då ett kvällspass.. Vi var precis och köpte öl och sitter nu och funderar på om vi ska gå på en inflyttningsfest som vi är bjudna på av vår nya arbetskamrat Moa. Det låter jätte trevligt, sen gäller det bara att ha ork och råd:P ja usch.. jag är verkligen dutkig på att slösa men dålig på att spara.

Som jag nämnde tidigare så sitter jag oc tittar på bilder som har tagits under hela tiden, tänkte att det kunde vara kul att få se lite så här kommer en blandad komplett av bilder som är tagerna vid olika tillfällen.
Den första bilden ni ser är tagen ifrån första kvällen som vi festade här i Oslo, hur den kvällen sluta minns jag allt väl, eller vad säger ni tjejer? Kommer ni ihåg...
Här ser vi Naim på julbordet, en av våra arbetskamrater.. en väldigt trevlig man


Mustafa , ännu en arbetskamrat och det här korter är också tagit ifrån vårt Julbord.Josefine och jag var också på julbordetHär ser vi en stor del av vår arbetsgrupp .. fulla och glada :)Samma kväll drog vi vidare på efterfest hos fia ...Förra helgen var Dennis här och hälsade på, det var mysigt ...


Här ser det ut som att Dennis och Josefine försöker övertala Ivan till något, frågan är bara vad det egentligen kan handla om? Eftersom om vi kollar på Ivan så ser det ut som att han inte ritkigt håller med dem?Här ser vi Moa och Fia. Det är Moa som vi är bjudna till på inflyttningsfest. Bilden är tagen ifrån i torsdags då vi var på Jesper och hans bands spelning ;)Maja och Fia , så söta ...Vår arbetskamrat Jesper, trummis i sitt bandFia och jag, tycker ni att jag klär i mina nya glasögon :D? De kosta 100 kr och jag köpte dem av en turk som sålde vid sitt stånd.

 

Nu hinner jag inte lägga upp fler för nu tjatar tjejerna på mig att jag borde hoppa in i duschen om jag ska med och festa. Vilket de har rätt i, frågan är bara om man orkar med att festa idag också? Men det är trots allt lördag och då borde man hitta på något roligt och inte bara ligga hemma! / Nina


Nya arbetsrutiner?!

Nej men god kväll!

J
ust nu sitter jag och Maja och dricker lite öl, samtidigt lyssnar vi på bra musik och taggar inför att vi ska gå ut och se på en spelning. Det är nämligen så att Jesper, vår arbetskamrat ska spela ikväll med sitt band och vi ska självklart vara där och kolla !

Idag var jag med om något helt nytt på jobbet, jag fick nämligen åka till sjukhuset med en av våra brukare. Det var inget akut, utan nej personen hade tid hos läkare och självklart fick jag äran att följa med! Nu var jag som tur inte ensam, utan det var jag och en sjuksköterska som åkte tillsammans med brukaren. Kan säga att det gick bättre än förväntat, personen är inte den lättaste att handskas med, men som sagt det gick nog så bra det kan gå. Alltid lärorikt att få vara med om nya situationer på jobbet, eller vad säger ni? Nej nu ska jag fortsätta öla, nu får ha en fortsatt trevlig kväll / Nina


En vecka kvar

HaLlÅHaLlÅ!

Just nu sitter jag här och mumsar på en baguett smörgs som är fylld med tzatziki och kyckling! Det var Lisa som varit söt och tagit med sig ifrån jobbet. Hon arbetar på ett fik och de brukar slänga det som blir kvar, har de inte hört talas om gårdagens mackor kan säljas för halva priset ? Verkar inte så, men vi tackar och tar emot.

Idag har jag jobbat dag och det gick jätte bra, hade en väldigt slapp dag och det kändes som jag hade mer raster än vad jag fick vara aktiv på jobbet. Men ibland är det så, lika väl som det kan vara fullt upp dagen därpå.
Ikväll har vi myst och sett på film, fick precis en massage av Maja och nu ska jag ge tillbaka! Hoppas ni haft en trevligg dag hemma i Sverige, saknar er där hemma men nu är det inte långt tid kvar tills jag kommer hem och hälsar på :) Om en vecka sitter jag hemma hos Emmy och myser :) Eller är vi kanske ute på krogen ? Sådant som märks men ska bli väldigt trevligt att få spendera lite tid med henne, var så länge sedan.

Nu är det dags att runda av. Kram på er *


God morgon, idag är det första December

Hallå där.

Nu har det visst gått en hel vecka sen sist jag blogga. Orsaken till varför kan jag inte riktigt sätta fingret på mer än att jag haft fullt upp torsdag-måndags morse då jag haft besök av Dennis. Ja som jag nämnt tidigare så kom Dennis med bussen i torsdags kväll, halv åtta möttes vi på bussstationen. Jag välkomnade honom med en lång och varm kram och det kändes verkligen skönt att få se honom igen. Vi kom ganska skapligt i säng den natten, men däremot så somnade vi inte förens tre tiden, så på morgonen när jag skulle upp så var det ganska segt :) men det var också väldigt mysigt, eftersom Dennis var gullig och låg och kramades med mig inna jag tog mig i kragen och gick upp. Jag var på jobbet mellan 8-15, Dennis fick alltså roa sig själv den förmiddagen, som tur var Josefine ledig på förmiddan så han hade både sällskap av henne och vår nya rumis Lisa. När jag väl kom hem så lagade han middag till oss, det blev stekt kyckling som han hade marinerat in i en jätte god marinad. Till det så hade vi kokt ris,  hans goda sås och sen en sallad. Det smakade jätte gott och Maja var där och provsmakade på allting som vanligt:P Hon är som vår lilla hund i det här kollektivet, hon sitter jämt med sina stora hundögon och tigger tills hon får smaka, sötis! Resterande av den dagen så blev det till att vi fixade oss iordning och festade, det blev en trevlig och rolig kväll, och den slutade inte förens halv åtta på lördagsmorognen då de sista somnade :D Jag var alltså vaken över ett dygn, så trött var man och vi sov till halv ett dagen därpå, slår vad om att vi hade kunnat sova längre men jag tvinga oss att va vakna så vi kunde få något gjort dén dagen. Vi låg och drog oss till halv tre, sen gick vi upp och åt frukost. På tal om att nämna fredagsfestandet igen så kan jag säga att de synerna och komentarerna som sas den kvällen, ja så roligt har jag inte haft åt saker jag sett och hört på lääänge* Lyckad kväll helt enkelt!

Lördagen bestod sen av en lugn och stillsam lördag. Dennis lagade även middag till oss idag också, det blev oxfile med råstekpotatis till, sen hade han gjort en jätte god sås och till det så hade vi en sallad. Jag försökte dricka ett glas rött till maten, men jag var verkligen inte sugen så det blev bara kallt is vatten :D Rödvinet fick stå eftersom jag kände att jag fick nog av alkoholen dagen innan. Vi avslutade kvällen med att mysa inne på mitt rum, vi hade tända ljus och Dennis gav mig massage* Otroligt skönt och mysigt, vi somnade dock sent igen. På söndagen så blev det till att sova ut som vanligt, sen gick vi upp och åt frukost och bestämde oss för att vi skulle gå ut och se Operan, sen skulle vi tillbaka och laga tacos för att sedan bege sig ut och se på bio. Allt blev enligt planerna och det slutade med att vi såg 2012 på bion, en jätte bra film och jag rekomenderar att ni ska se den om ni klarar av att se hur någon har skapat en film och att det faktiskt, kan hända i framtiden. Ja jag ger dig högsta betyg och jag skulle verkligen kunna se den igen. Efter filmen så gick vi hem och bara myste, vi somnade inte så sent, runt tolvtiden kanske och innan vi somna så gav jag Dennis massage, det kallas ge och ta eller hur ;)? Men jag fick faktiskt igen av Dennis, hehe vilket var lika skönt som vanligt! Dock så vaknade jag ju dagen därpå och hade väldigt ont i armen/nacken så vet inte om någon nerv klämdes eller om det mer sitter psykiskt hos mig? Aja jag var hemm ifrån jobbet igår men nu sitter jag här och har precis ätit frukost. Ska nu gå in och väcka Josefine och Lisa eftersom det är första December idag, vi ska öppna våra chokladkaländrar :) Men nu har ni fått en uppdatering, jag hör av mig snart igen. / Nina


RSS 2.0