En känsla som känns fel

God kväll.

Nu har jag varit slarvig med att uppdatera min blogg men tro mig, som vanligt har det sina orsaker. Det har nämligen inte funnits någon dator ledig då jag har haft ledig tid. Men nu ikväll så kom Tina tillbaka ifrån Sverige så jag var snabb och tog hennes dator.

Det är som sagt helg nu igen och jag är idag fri ifrån jobb. Igår jobbade jag dag och det gick bara bra. Till kvällen bestämde sig jag och Mickan för att dricka lite och sen bege oss ut för att jag skulle få visa upp för Micaela om hur Oslo ser ut på kväll/nattetid :) Det blev en trevlig kväll och det avslutades på donken med en lilla meny!

Idag är jag som sagt ledig och jag ska säga er att det verkligen har varit en slapp dag! Maja, Wille och Josefine jobbade medans jag och Micaela sov ut till 09:00 och sen låg vi i sängen och bara myste/prata tills klockan blev halv fyra och då kom Maja och Josse hem ifrån sitt arbete. Sen efter fyra tills nu så har jag också bara tagit det lugnt, sett på en film och lite. Micaela är nu på sitt första arbetspass på en krog, hon ska som jag kanske nämnt tidigare jobba i garderoben, håller tummarna för na att det går bra!
Imorrn är det dags att jobba igen, vilket leder till att jag är nyker idag, till skillnad mot Maja och Josefine som har gått på ölen och ska ha förfest här hemma. Kan säga att jag är lite avis på dem, men samtidigt så ska det bli skönt med att bara vara hemma eftersom Tina ska ge mig sällskap och se en film. Hon ska nämligen också upp tidigt imorgon och jobba.

En känsla som känns fel är min överskrft idag, förklaringen? Ja jag kan säga så mycket som att jag har tänkt mycket de sista dagarna, tankar kring saker som har satt sina spår hos mig. Vi får se hur allting slutar bara, jag har iallfall öppnat mig och vi får se hur allting leder, hur allting blir när jag väl får svar på mina frågor som jag känner tynger mig. Ja så mycket mer finns inte att säga eftersom vet man inte vad jag talar om så är det ingen ide att berätta om för det är inte en förklaring som jag kan ge på en rad eller två.

Nej nu ska jag äta lite jordnötsringar som jag har köpt med ifrån sverige+ se en film tillsammans.
Ha en trevlig lördagskväll / Nina


Jag hemsöker någons drömmar

God afton

Har precis varit duktig och betalt novembers hyra + fört över pengar till mamma som jag fick låna av henne när jag var hemma i Sverige. Känns skönt att bli av med skulder och räkningar så man sen i slutendan kan se vad man har kvar att leva på. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna spara undan något på september lönen men har nu kommit fram till att jag nog trots allt kan lägga undan en liten slant.

Min dag idag har bestått av en sovmorgon som varade till 10.30, sen var det dags att gå upp och ta en dusch! Efter den sköna duschen så blev det frukost som bestod av två smörgåsar. När jag väl var klar så fixade jag mig iordninging för att bege mig till banken och be om en ny kod till mitt bankkort, eftersom jag har råkat slänga den! Lite typsikt men ibland är man bara för klumpig. Men hur som, efter att bankärenderna var klara så visade jag Micaela en av de mataffärerna som vi brukar gå och handla på, Rema tusen. Sen efter det så var det bara att snabbt som ögat bege sig hemåt eftersom jag skulle börja jobba klockan tre och var tvungen att få i mig något att äta. Havrerynsgröt och ett kokt ägg fick bli lunchen/middagen vad man nu ska säga att den va. Mitt kvällspass gick bara bra, det var jag och Jesper som jobbade så det var skönt. Slutade en timme tidigare och det är heller aldrig fel, eller det är skönt att få komma hem men det tar självklart emot med att man tjänar mindre. Men man får vara nöjd för det man får tycker jag, kommer i vilket fall ha jobbat hundra procent den här måndaden så det känns bra. 

Nej nu ska jag kanske skriva något om vad min överskrift relaterar till. Jag får ofta hör av Dennis att han drömmer om mig, men tyvärr drömmar han inte om sånt han egentligen vill. Nej han verkar drömma om att jag inte är speciellt snäll mot honom och så, jag beter mig oftast illa och ignorrerar honom. Lite synd om att han ska drömma om sånt, medans när jag väl har drömt om honom så har det handlat om positiva händelser. Ja att tyda ens drömmar kan ibland vara svårt, men jag tror att man oftast drömmer om sånt som man tänker mycket på.
Helt enkelt, man kan ofta drömma om sånt som man går och grubblar på och det kommer igen i ens drömmar när man väl ligger och kopplar av. Ja nog tal om detta, nu ska jag runda av och gå och lägga mig. Lilla Micaela sitter här jämte mig och det ser ut som att hon har somnat, hennes ögon är iallfall slutna. Sötisen, jag är så glad att hon är här, hon sprider glädje i vårt lilla hem. På tal om Mickis så gick hon och Maja och sökte lite jobb, eller rättare sagt, de lämnade in CV:n till olika arbetsplatser. Det var en lyckad dag för henne eftersom hon nu redan på lördag ska provjobba på en fin krog i garderoben :) Synd bara att hon missar Halloween firandet!

Nej ni får sova så gott där hemma, nu ska jag borsta mina tänder! / Nina


Tillbaka till verkligheten

God kväll.

Får börja med att be om ursäkt för att jag inte har skrivit sen i fredags. När jag väl var hemma i Sverige så hade jag fullt upp med att hinna med och umgås med min familj och Dennis. Hann också träffa solstrålen Jeanette en snabbis, alltid lika trevligt :) Tyvärr så kände både jag, Maja och Josefine att vi gärna hade stannat till på Onsdag, för de degar vi väl var i Sverige gick så fort. Men nu är vi som sagt tillbaka i Oslo och det känns heller inte helt fel, menar såg min första lönespec idag och det gav ett stort leende på mina läppar. Jag jobbade 58 timmar och 30 minuter och det gav mig 6700 norska, ungefär 8500 svenska :) Så det känns toppen med att man fått sin första lilla lön, nu längtar man bara tills man får en stor och riktig lön som kommer att ges ut i november för alla timmar vi nu jobbar i Oktober. Ja att pengar nu börjar ramla in känns mycket bra, nu håller vi bara tummarna för att Mickan ska få ett jobb så fort som möjligt :)

I helgen som va, (för att komma tillbaka till Sverige igen) så vill jag bara tacka min familj för en underbar helg och speciellt mamma och pappa som tog emot mig med öppna armar. Ja de pysslade verkligen om mig och mamma var så söt och lagade massa god mat till mig. Pappa fick jag se sköter om min bil som om det vore hans egna lilla pärla :) Ja ni är så underbara* Sen vill jag tacka Dennis för att han bjöd mig på en så väldigt trevlig helg, allt ifrån god mat/dryck till  skön och avkopplad massage. Sen att han var  så söt och både hämta mig och lämnade mig till tåget. Ja det är alltid lika mysigt att få spendera tid tillsammans med dig...

Igår flyttade ju också Mickan in här, det känns verkligen toppen och jag hoppas hon kommer att trivas här med oss för jag är helt säker på att vi kommer att trivas med henne :)
På tal om igår så fick jag en lärdom av att aldrig mer packa för tunga saker i mina resväskor. Kan ge er en kort förklaring och säga att en vanlig promenadstid som brukar gå på 5-10 minuter tog igår 30 minuter för oss att ta oss hem. När vi väl var framme så hade jag fått blåsor i händerna och idag har jag en fruktandsvärd träningsvärk i skulderbladen. Men jag får tacka töserna, M-J-M som stod ut med att hjälpa mig med all min packning, för resterandes var inte alls lika tung att bära.

Nej nu sitter Maja och väntar på att jag ska bli klar så bäst att jag avrundar mig. Sen måste jag vara duktig och packa upp mina kläder, eftersom jag inte hann med allting igår. Hare så bra /Nina


Så var man hemma i Sverige :)

Hallå hallå!

Nu sitter jag äntligen hemma i Kisa hos mamma och pappa.
Tågresan gick bara bra igår, de gick som de skulle och vi klev av tåget 21.50 i Linköping.
Väl på stationen stod Dennis och väntade på mig, jag vart varmt välkomnad med en kram. När jag väl skulle skiljas ifrån Maja och Josefine så kändes det lite lustigt, vi hade ju faktiskt umgåtts tätt innpå varandra i hela 53 dar. Men nu skulle vi ju hem till våra familjer så det var inget annat än att säga hej då för ett par dar för vi ses ju faktiskt igen redan på Måndag då vi ska tillbaka till vårt liv och hem i Oslo :)  
Dennis var ju som sagt snäll och körde mig hem, i bilen så väntade en stor godis påse som jag åt av så glatt, ja lösgodis hade man inte ätit sen innan vi lämnade Sverige efetrsom det kostar oftast 12.90 i Norge :P Lite skillnad mot här i Sverige var av det kostar 4.90 när jag var på Ica och handlade förut.
Ni förstår idag har jag varit duktigt och gjort ett antal ärenden innför när jag ska åka tillbaka igen. Det är mamma som har varit snäll och följt med mig. Vi började med att gå till strumboden här i Kisa, där köpte jag lite strumpbyxor och leggins. Sen gick vi vidare till sko affären, kanske svårt att tro men finns faktiskt mycket snygga skor här i kisa och jag hittade ett par som jag fastande för och jag har redan använt dem :) Det var ett par snygga men samtidigt praktiska stövlar som jag är helt säker på kommer komma till stor andvändning. Min lilla mamma var en ängel och sponsrade mig skorna och legginsen/strumbyxorna, även om jag kände att hon verkligen inte behövde göra det. Efter allt handlande så gick vi och käkade lunch på 12:an, en av våra pizzorior. Vi köpte en en kebabtalrik och en kebabpizza och så delade vi på allting, kan säga att jag trodde verkligen att jag hade saknat pizza men när jag väl åt så kände jag att nej men det här var ju inget speciellt, eller? När vi väl hade ätit upp så begav vi oss till Ica och där handlade jag massa mat som jag ska ta med mig när jag reser tillbaka. Så mycket som jag handlade så kan jag säga att jag behöver inte handla något speciellt mer mat före jag åker hem till Sverige för gått :) Var också på systemet och köpte mig en liter vin och 5 öl och 5 cider, känner att något i alkohol väg måste man ju ha med sig eftersom det är så himla dyrt i Norge. Nu är det bara lite tobak som jag måste köpa men det är det ingen bråttska med. Här är ju trots allt affärerna öppet även på söndagar :)

Nej nu måste jag avrunda mig eftersom Dennis sitter och väntar på mig. Jag hade lovat att vi skulle ses runt två tiden och nu är snart klockan fyra, ja gud vad tiden rinner iväg! Men ni får ha en fortsatt trevlig fredag och helg så skriver jag snart ett par rader igen. Puss och Kram / Nina


det närmar sig

Om 24 timmar så sitter jag på ett tåg på väg hem till Sverige, den tanken ger mig fjärilar magen. Kommer vara en skön känsla att kliva av tåget i linköping och äntligen känna att vi är framme och hemma i en stad vi känner väl till. (sen att jag bor fem mil ifrån linköping i lilla Kisa är en annan femma)

Idag hade jag en helt okej lista på jobbet, dock så har jag en ännu bättre imorgon och det känns verkligen bra att av sluta veckan med. Känner att det ska bli så himla skönt att bara få komma hem till mamma/pappa och bara ta det lugnt och koppla av. Inte känna någon stress om att man ska komma skapligt i säng för att man ska orka upp tidigt på morgonen dan därpå. Nej jag ska verkligen bara finnas till och träffa min familj + vänner.

Nej nu ska jag gå och ta mig ett bloss, bloggar imorrn när jag har kommit hem till Sverige/ Nina


"I ett sista kaptiel som jag har förälskat mig i"

Tina visade mig och Josefine en låt som är skriven och sjungs av Melissa Horn, "vår sista dans". Kan säga att vi fastnade verkligen för låten, texten säger än nått. Ja vi har spelat den om och om här, men tyvärr så uppskattas det inte så mycket eftersom Tina kopplar låten till en tid då hon hade det jobbigt i kärlekslivet . Ja vi får helt enkelt spela den när hon inte är med.

Idag har jag som vanligt jobbat och just nu sitter jag hemma och chillar, det är ju det som vi oftast gör om kvällarna. Tina håller på att laga pannacotta som alla ska få smaka av, samtidigt sitter Maja och spelar gitarr för oss. Josefine gör inte så mycket för tillfället, hon sitter mest och chillar som jag och likaså Wille. Nu hände det något, pang sa det, Tina slog visst sönder ett glas. Ja vi har det verkligen trevligt här hemma och vi känns verkligen som en enda stor familj :)
Ja just de, nu kom jag på att jag har glömt berätta vad som hände på jobbet idag. För att inte bryta mot "tystnadspliktlagen" som vi har på vår arbetsplass så kan jag inget säga för mycket.  Men jag kan söga att jag blev väldigt rädd oxh jag trodde inte att det skulle ske på hemtjänsten.

Nej nu satte dem på Shreek 1 på dvdn så nu får jag avrunda och vara lite social. Ha en fortsatt trevlig kväll. / Nina


En Mcflurrys som alltid

God kväll.

Idag efter att jag hade slutat på jobbet så begav jag mig hem tillsammans med lilla "Josefine" som de uttalar hennes namn är i norge, de hoppar nämligen inte över hennes e på slutet. Det låter annorlunda men samtidigt så känns det mer som att namnet Josefine blir vackare när man uttalar Josefine och inte bara Josefin som vi säger. Ja namn och ord som används här i norge kan man både skratta åt och bli irreterad på eftersom jag inte förstår i hur de tänker ibland. Det känns nämligen som de tänker lite bak och fram, ex när de ska säga hur gamla dem är så säger dem "69" år om de är 96, och ja som ni gör så gör det mig helt virrig och jag måste alltid tänka efter en extra gång för att veta att det blir rätt när jag ska förstå hur gammal en ädlre man/kvinna är. Men nog talat om detta...

Sen jag kom hit till Oslo så har jag blivit väldigt svag för just choklad! Ja massa, massa chocklad i stora mängder och speciellt när det blandas ner i en mcflurrys diam glass! Enda nackdelen är att det kostar 24/26 kronor för en enda favorit glass, "Mcflurry diam med chokladsås". Det blir hela 30svenska kronor, jag menar i Sverige får man nästan två hela för samma pris, men kan säga att jag har ätit ett antal hör i Norge och den är så god så jag struntar i vad jag får betala, kosta vad de vill för jag klarar mig helt enkelt inte utan dem :)
För att nämna hur det gått på jobbet idag så gick det bara bra, hade en ganska lugn dag. Fickk för första gången raka en brukare, har aldrig tidigare rakat någon med hyvel förut, men det gick jätte bra och fabrorn var jätte trevlig och tacksam. Träffade också en väldigt pratglad dam som läste några rader ur en dikt so hennes son skrivit. Kan säga att det var en dikt som verkligen var djup. Den handalde om stoltetheten vi verkligen borde ge soldaterna som kämpar för sitt land och som sätter sitt liv på spel för att vi ska klara oss. Kommer inte ihåg nu exakt men vet att jag kände att det verkligen stämmer in för vissa människor som lever i länder där krig herjar fritt. Men nu ska jag inte bli för allvarlig i detta samtal utan nej nu ska jag avrunda och bege mig till Tina för vi ska idag ge massage på varandras vader och ben. Kan säga att det ska bli så skönt för jag har otroligt mycket träningsvärk efter helgens arbetspass. Ha en fortsatt trevlig kväll. / Nina


Trött, hemlängtan och nu ska jag utföra ett projekt, att färga Tinas hår.

Se och hör, jag överlevde ! Ja nu är helgens arbetspass över och det är otroligt skönt ska ni veta. Så mycket som jag har gått på de här två dagarna var nog ett bra tag sen man gjorde. Ja det kan bli ett ständigt springade och stressande vissa dagar på jobbet, men det är sådant man får ta i den här yrket. Jag blev dock klar tidigare än vad som var tänkt och det kände jagvar otroligt skönt, även om jag missa en och en halv timmes betalning. 
NU gäller det bara att vila upp sig och försöka att komma skapligt i säng eftersom jag har fyra arbetsdagar till framför mig innan jag blir ledig ett par dar. För ja om fyra dagar åker jag hem till Sveriger, LÄNGTAR !!! 

Sitter just nu och funderar på vad jag ska be mamma laga för mat när jag väl är hemma och hälsar på :)
Har inte bestämt hundra än men mina funderingar är;

- Hemköpt pizza/kebbab
- Köttbullar, koktpotatis och brunsås  lingonsylt
- Lasagne
- Fläskfilie i sås med klyftpotatis
- Tacopaj

Ja några förslag har jag ju lyckat bestämma mig för, nu gäller det bara att vänta och se om någon av mina önskemål går att genomföra.

Nu har jag lovat Tina att färga hennes hår, frågan är bara hur det här ska gå ;D Kan inte påstå att jag har någon speciell erfarenhet men det ska nog gå bra. Gäller bara att vara nogrann och att inte gripas av panik när jag väl sen kommer till insikt med att Tinas hår har blivit i helt fel färg eller att något ännu värre, jag väl märker att det börjar ramla av. Nej gud, så hemska saker ska nog inte inträffa, "tänk positivt" som en klok man alltid sa till mig på kolmården.

Dags att dra sig. Vill ni höra på en fin låt som jag tycker om eftersom jag kopplar den till en viss person så tryck på länken här nedanför och luta er tillbaka där ni sitter ocg bara lyssna. / Nina

http://www.youtube.com/watch?v=sCH1ICmx56I


Gäsp, ja gud så trött man kan va

God kväll.
Just nu ligger jag på soffan och känner bara hur kroppen är helt slut, ja jag orkar knappt ens skriva detta inlägg.
Det har varit en sjukt lååång dag, den började med att jag vakna bakis áv att klockan ringde vid 09:00. Jag orkade dock inte gå upp då så jag ställde om alarmet och lät mig vila ut till halv elva. Sen var det bara att gå upp, även att det tog emot, jag kan inte påstå att jag var speciellt dålig men jag kände bara hur trött jag var och jag hade ångest över att jag skulle jobba ett så långt arbetspass idag som jag nu är färdig med. Klockan tolv satte jag igång och jag gick inte av förens 22;00. Till råga på allt så var det inte bara ett långt arbetspass, utan det var också en hemsk stressig dag, man har så grymt mycket att göra när man jobbar helgkväll och man är den som springer ute på gatorna och hjälper folk. Nej jag var nära att få lite panik när jag kände att jag inte var på topp och att jag inte hittade de gator som jag skulle till. Men efter att jag ringt ett antal samtal till Maja och Josefine så kändes det trots allt okej, dock är det alltid lika tråkigt när man kommer till brukare som inte bemöter en på ett trevigt sätt. Nej det har varit en jobb dag och jag känner lite ångest av att jag imorrn ska jobba ett lika dant pass igen, bara det att tiderna är 08:00-17:00. Enda skillnaden är att jag nu sett min lista och är lite mentalt förberedd för på vad jag ska göra imorgon. Får tänka att dessa jobbpass ger mycket pengar och jag måste ständigt påminna mig själv om att jag är här för att jobba.

Ja jag skrev igår att det skulle vara en alkohol fri helg, det höll tyvätt inte så länge eftersom jag blev väldigt berusad igår. Det var jag, Maja och Josefine som gick på spriten! Sen var vår arbetskamrat Jesper här och två polare till honom. Det var en trevlig kväll, dock så slutade den inte ritkgit som jag hade tänkt :P

Nej nu är det dags att runda av för snart tänker jag krypa ner i min lilla säng. Sov så gott / Nina


Min ledig fredag består av att tvätta...

Idag är jag ledig, har jobbat måndag-torsdag och fick nu idag vara ledig eftersom jag sen ska jobba resterande dagar fram tills jag åker hem till Sverige (lördag-torsdag). Kommer nog att var väldigt trött på torsdagskvällen när jag kommer hem till mamma och pappa, eftersom jag kommer ha jobbat 10 dagar av 11 dar. Men vad gör man inte för att få så mycket pengar som möjligt :) Plus att vi är ju hemma i Sverige ifrån torsdagskvällen till måndag förmiddag, det menas att jag missar dagarna fre-mån med att inte kunna jobba!

Idag sov jag ut till halv elva, dock så blev jag väckt klockan åtta på morgnonen av att Majas mobil låg kvar i hennes säng och alarmet gick igång. Blev lite smått irrterad men till slut fick jag av skiten genom att stänga av hennes mobil helt och hållet! Nej hon ska få sig lite smisk när hon väl kommer hem ifrån jobbet ;)

På min lediga dag så har jag valt att tvätta kläder! Tiden går fort och det var väl nästan två veckor sen jag tvättade lite, inte för att jag har så mycket skitig tvätt, men handukar/lakan och sånt behövs alltid tvättas. Sen är vi snart sex personer som bor här igen och när alla har lite tvätt var så blir det ganska mycket tillsammas.
Jag tänkte också vara duktig och muta med Josefine på att hon kan få en glass av mig om hon följer med till stationen och hämtar ut min internetdosa som ligger och väntar på mig. Har skapat ett norskt bankkonto och bankkort eftersom det kommer behövas när man ska få i sina löner. Sen vet jag att Josefine är en så snäll tjej så hon skulle följa med mig utan att få en glass, men ibland tycker jag man ska krydda till sin tillvaro lite exktra ;)

Det är som sagt fredag idag och helgen är nu framag för en. Jag kommer dock inte att fest, eftersom jag imorrn jobbar 12:00-22:00 och sen på söndag 08:00-17:00. Långa pass, jag vet men det är faktiskt övertid eftersom det behövdes extra hjälp. Jag är glad för alla extra slantar jag kan få, även om det betyder långa arbetspass.

Nej nu tror jag att den första tvättomgången är klar,t det låter som det iallfall så ni få ha en fortsatt trevlig fredags eftermiddag/kväll så skriver jag lite mer i helgen. / Nina


Glada nyheter

Hallå hallå!

Ni ska veta hur glad jag är som igår fick ett 100% besked om att Micaela Ström, min lilla godbit flyttar in hos ossNedre Slottsgate :) ! Inflyttningsdatum är inte satt än men det blir så fort som möjligt nu i oktober månad. Nej jag tycker verkligen att det kommer bli så roligt, har verkligen saknat efter att få bo med henne igen efter att ha bott i tre år ihop under gymnasietiden. Känns som vi har sååå mycket att ta igen, eftersom vi inte kunnat setts mer än fyra gånger det senaste 14 månaderna! Alldeles för lite, men tyvärr blir det ju så när man bor långt bort ifrån varandra, men nu inom en snar framtid så sker det en stor förändring och det gör mig så lycklig.

På tal om annat som gör en glad så ska jag visa er en liten fin film på oss fem som bor här nu.
För att ge en liten kort beskrivning och inblicj i vad filmen visar så ges det en här;

"Det är hela ligan som visar upp sig i sina rätta jag, och ni ser oss i ordningen
Martina - Josefine - Willhelm - Nina - Maja" 

se länk:  http://sendables.jibjab.com/view/eRqDPlbWmVJ3Le9k

/ Nina


fler bilder som jag lovadeMaja fredags och var stolt över att hon hade vunnit vin på jobbets fredaskos ;)

Jag och Lisa kände oss taggade på  utgången i fredas 


Maja och Jesper ser väldigt pigga och glada ut här, även att klockan var 04:00


Nån halvtimme senare så somna dock Jesper och Josefine i hans soffaJag och Maja var fortfarande vakna och begav oss hemåt
Nu kommer lite bilder som jag pratatde om igår, foton som är tagna under tiden vi har varit här

Ifrån ännu en av våra öl/vin kvällar


Ifrån samma kväll på Josefine


Ännu en bild ifrån den kvällen på mig och MajaEn bild ifrån igår när Maja och Tina gick och såg fotbollsmatchen på Harrys 

samma kväll, Tina och Wille ser så söta ihop


en bild tagen ifrån den kvällen när Wille och Tinade flyttatde in och vi köpte taco
för pengarna som blir över på depon.


En bild som visar att Josefine är ofta het på gitarren ;)


Här har vi en bild som visar att det är Maja och jag som är de största städnissarna :P


Taget ifrån den kvällen alla festa utan jag som skulle upp och jobba dagen efter


Så nu orkar jag inte lägga upp flera idag :)

Ensam en lördagskväll

Det är lördag och jag är ensam hemma i lägeneheten för första gången sen vi flyttatde in. Det känns lite tomt men jag tror det är bra för jag känner mig lite nere just nu, har så mycket tankar så känner mig virrig för tillfället.

Igår nämnde jag att jag och Josefine skulle ut och öla, vilket vi också gjorde men Maja och Lisa följde också med. Det började med att vi drack vin och öl och satt och chilla. Tjejerna höll på med att sjunga och dansa än del medans jag kände mig mer och mer off på att festa. Som tur ordnande jag och Lisa mitt festhumör genom att vi bongade öl och hade oss :D Alltid lika kul, även om mamma och pappa inte tycker om det. Det ger en som et rus i kroppen och man kommer lättare igång ;) Senare begav vi oss till vår arbetskamrat Jesper och där möttes vi av han och två kompisar, som visades vara två bröder. Vi satt och Chilla och hade väldigt trevligt, lite senare kom det lite fler grabbar och vi bestämde oss för att dra ut. När vi väl valt ett ställe och stod i kön för att få komma in så frågar självklart vakten legg på mig, Maja och Josefine (inte på Lisa får hon hade gått hem eftersom hon bara är 19, åldersgänsen är 20). Vi visade då självklart upp våra legg men tror ni inte att vi stötte på ett av de vanligaste problemen, han trodde inte att Maja var den hon är. Nej han börja säga elaka saker som att är det här du så har du gått upp i vikt sen du tog det är kortet och vart är din tandställnin etc. Nej vi blev väldigt irreterade men vi fick till slut komma in så vi valde att inte tjaffsa emot han åsikter. Väl inne på stället så var det trångt men vi lyckades till slit sno till oss några sittplatser. kvällen bestod sen av öl , krossade glas och olika "lekar" där det utgick på att någon sa ett påstående, den man trodde det passande in bäst på skulle man peka på. En helt enkelt dömande lek och jag kan säga att det blev än del skratt och självklart så handlade alla påståenderna om sexuella saker. Jag själv blev inte så mycket uttsatt, nej det kändes verkligen som killarna såg mig som en präktig liten flicka som inte varit med om mycket alls i sina dagar.  När det ledde med kvällen slut så begav vi tjejer och Jesper till en kebabställe, sjävlklart handade jag en kebatalrik för hela 94 norka ! Dyrt och något speciellt gott var det då inte. När maten var slut så begav vi oss tillbaka till Jespers lya, klockan var runt halv fyra på morgonen och jag kommer ihåg att jag tänkte för mig själv att nu är det dags att runda av kvällen om man ändå inte ska festa längre. När vi väl kom in till jesper så somnade han och Josefine i soffan, de såg så söta ut och det finns bildbevis som kommer lite senare i inlägget. Maja och jag bestämde oss för att vi skulle gå hem, även att det var en bra bit. Jag kände att jag ville vakna hemma och inte hos någon annan för man vet att man allid ångrar sig dagen efter. Så runt halv fem tiden så började vi traska hem och vi kom hem välbehållna och somnade nog runt fem-halv sex. Under tiden som vi gick hem så ställde Maja som vanligt upp på att prata med mig o det som tynger mig just nu, tack så mycket gumman, du är underbar som ställer upp och lyssnar.  

Nog om det, sitter iallafall ensam hemma just nu och jag bestämde mig för att lägg upp lite bilder som har tagits under olika tillfällen. Skriver en rad eller två så ni får en förklaring om när det togs. / Nina


Tagna ifrån igår, hemma i lägenheten
Bilderna togs ifrån igår, vi lyckades tyvärr aldrig med att alla blev bra på en och samma bild så jag klippte ihop det så här :P

Här fick vi med alla på en och samma bild
här fick vi en bild som är okej på oss alla
 
Grr.. Josefine var så sexig i sina lockar, lackleggins och sina höga klackskor
hon var så fin i håret som Maja hade lockat på henne

verkar tyvärr inte få upp fler bilder idag, det krågnlar och får pröva på nytt imorrn igen


Nu var det fredag och helg igen...

Gud så fort tiden går, den bara rusar iväg känns det som. Idag har jag jobbat till klockan tre som vanligt, i slutet av dagen hade vi "fredaskos" på kontoret. Det är något som vi har varje fredag och vill man vara med på det så köper man en "lott", en lapp som man skriver sitt namn på. Allas namn lägger man sen i en skål och så drar man två lappar, de namnen som står på vinner var sin vinflaska. Idag var första gången som jag testade och var med, men så klart vann inte jag utan det gjorde Maja och en annan arbetsakamrat. Samtidigt som man sitter och väntar på dragningen så fikar man, det kan vara allt ifrån chips till våfflor som det vet var idag.
Ja "fredaskos" är nog något som jag tror att fler arbetsplatser skulle behöva, det inte nog inte så ofta en stor arbetsgrupp kan sitta och ha trevligt ihop utan att inte några tycker illa om varandra.

Ikväll blir det till att dricka lite vin hemma i lägenheten tillsammans med kära Josefine, mycket trevligt !
Senare på kvällen så har vi tänkt gå ut och ta en öl eller två, undra om vi stöter på lika roliga människor som jag alltid har gjort när jag har gått ut för att bara ta en öl och chilla.

Nu är det bara 13 dagar kvar tills jag åker hem till Sverige :) Ska bli kul att få komma hem och träffa familjen, tyvärr så kunde inte mina systrar komma hem till mor och far men det får bli en annan gång.
Ha en trevlig fredagskväll /Nina


Fick besked om att jag mister en av mina sambosar idag

Idag är den 6 oktober och jag har nu konstaterat att om man skulle bo 9 personer i den här lägenheten så skulle det nog funka för mig om man slängde ut nästan alla möbler, och istället skulle man ställa in en kyl/frys till och en stor garderob! Men som tur så ska vi nu inte bo så trångt utan vi är endast 5 personer eftersom vi förut idag fick ett besked av David om att han tänker inte komma tillbaka. Tråkigt för honom att han inte vill vara kvar, jag menar nu har han en lägenhet att betala på till sista januari, det kan inte vara så kul? Ja han hoppas nog nu på att vi ska hitta en ny sambos och det ka jag förstå! Vi betalar inte mkt för att bo här i Oslo men det skulle för mig kännas mycket om jag inte var här och uttnyttjar något som jag betalar för. Kanske ska förklara att vi bestämde sen innan att om någon drar sig ur och vill flytta hem igen så får den personen betala tills vi hittar en ny som kan ta över, men om det inte dyker upp någon så får man fortsätta att betala sin del. Jag hoppas iallafall nu att min kära söta Mickan vill komma hit eftersom hon har varit intresserad och nyfiken på att se hur det är här i Oslo :) Jag skickade förut iväg ett sms och jag hoppas att hon ringer så jag kan få berätta om den stora nyheten om att hon har en plats hos oss :) Blir alldeles varm inombords när jag tänker på hur kul det vore om hon bor här. Att få uppleva mina Oslo stunder tillsammans med min lilla Mickis :) Tjejen jag tillbringade mina tre gymnasieår med och som jag så tragiskt nog var tvungen att skiljas ifrån efter studenten! Ja utan dig Mickan så skulle inte gymnasietiden ha varit lika rolig som den va*


Drömde något lustigt inatt.. det var nått i stil med att jag inte längre var lika viktig för en person som betyder mycket för mig. Nej jag verkade inte existera för personen och när jag vaknade upp så hade jag en lustig känsla i magen och det kändes inte alls bra? När jag väl insåg att det bara var en dröm och jag nu bara behöver glömma bort det så känns det befriande. Nej en del drömmar kan verkligen vara jobbigt psykiskt att drömma om eftersom de känns så verkligt och för att det skulle kunna hända på riktigt.

Nu sitter Josefine jämte mig och äter på något snacks som påminner om ostbågar, bara det att de är betydligt smalare i formen. Tina sitter och små skrattar till en film medans Maja nästan samtidigt somnar ifrån den. Antigen är filmen tråkig eller så är bara Maja trött? Frågar ni mig vad jag tror nog då skulle jag gissa på mitt sista förslag eftersom hon är en person som har väldigt lätt för att somna. Wille kolllar varken på film eller äter ostbågar, nej han sitter som vanligt på internet och läser om fåglar och kollar på börsen för att se att inget "rasar" som han brukar uttrycka sig. Sist men inte minst, om jag ska berätta vad de 4 herrarna som är här besök gör just nu så är de ute och sysselsätter sig med att göra Oslos gator osäkra.  Vad jag gör just nu är ganska uppenbart, eller?

Nu ska jag gå och få/ge massage tillsammans med Tina :) det är verkligenav en av de bästa sakerna jag vet.
Tanken på att bara få ligga alldeles still och känna hur alla muskler slappnar av samtidigt som någon stimulerar dem ger mmig rysningar i hela kroppen... (det slår nästan sexuella upplevelser)
Ja vädret är perfekt för att få lite massage så passa på ni där hemma också ! / Hade


vädret det växlar om igen

Hallå

Idag är det måndag igen och man har en ny arbetsvecka framför sig. Känns ganska bra trots att man får gå upp tidigt på morgonen. För några timmar sen kom peppe och grabbarna och de hade med sig små goda presenter till oss, nämligen lösgodis och jordnötsringar. Alla ni som känner mig där hemma vet ju om hur mycket jag verkligen älskar jordnötsringar så dem tänker jag äta vid nått speciellt tillfälle :)

Några speciella planer för veckan har vi inte men det kommer nog vara sena kvällar och sömnlösa nätter eftersom vi nu är 9 pers i lägenheten, vi hade till och med varit tio om David hade varit här. Men jag trivs bland mycket folk omkring mig så jag klagar inte, så länge ingen är för stökig :P

Hur är vädret i Sverige? Här idag har det varit solsken och ganska klar himmel. Jag trodde verkligen att den riktiga hösten skulle sätta fart nu eftersom hur kallt det var förra veckan. Men det verkar som vi fortfarande kan få soliga dagar även nu i oktober månad. När det gäller att ha mössa till hösten/vintern så trivs jag i att få gå och ha mössa  så för mig gör det inget om det är lite extra kyligt nån dag. 

Nej nu ska vi se en skräckis i lägenheten så bäst att jag slutar skriva så jag inte missar början. på filmne.
Hare så bra, tänker på er där hemma. / Nina


Fyra herrar på besök

God kväll.
Hoppas ni haft en lika trevlig helg i Sverige som jag har haft är i Oslo.
Helgen började med att jag, Maja och Josefine var på jobbet i fredags mellan 08:00-15:00. Till en början av kvällen blev det att dricka lite vin hemma och sen begav vi oss ut för att ta en öl. Väl på krogen så träffa vi en 26årig norsk gutt som var väldigt intensiv på att vilja spendera sin tid tillsammans med oss. Kan säga att killen fastnade för Maja men han fick tyvärr ingen lyckat stöt med henne men vi spenderade en kväll tillsammans med honom och hans vänner på en annan krog som vi gick till senare. Det var trevliga killar och vi hade en relativt lugn men rolig kväll :)

Igår när det var lördag så tog vi det bara lugnt, det var nästan hela gänget hemma, dock så var Tina och David inte med oss för Tina var barnvakt och David är hemma i Sverige. Däremot var det fullt hus här ändå eftersom Lisa, josefines komipis var här och Simon, Willes kusin. Vi somnade sent fast det blev en kväll utan alkohol, däremot bestod kvällen av en massa mys.

Idag gick jag inte upp förens halv två, dock vaknade jag redan vid tolv men jag låg och drog mig ett bra tag eftersom jag kände att en dag i veckan måste man kunna spendera tid till att ta ut en ordentlig sovmorgon.
Annars idag så har jag och Maja storstädat medans de andra tre har jobbat, ska bli så skönt att nästa söndag slippa STÄDA och att de övriga i lägenheten får utföra arbetet :)

Imorrn är det dags för att jobba igen, ska bli roligt men samtidigt vore det inte helt fel att få ha en sovmorgonen till eftersom vi alla sov trångt inatt.  Imorrn får vi besök av fyra herrar, Peppe och Andreas och sen två till som jag inte kan namnet på. Det är några kompisar som ska komma och bo här ett par dagar när de kollar efter lägenhet och jobb här i Oslo. Trevligt att få lite besök men nu är det dags för att runda av gå och borsta tänderna. Sov så gott sen./Nina


Solen i ögonen

Idag lyser solen starkt i Oslo, iallafall genom fönstret och rakt på mig. Men man ska väl inte klaga på att man får solen i ögonen eftersom snart är den kalla vintern här och därför måste man försöka njuta av de sista svala höstdagarna.

Idag är min första och enda kväll som jag ska gå jämte igen på jobbet. Jag behöver se lite hur det kan gå till en kväll innan jag får gå ensam. Känner bara att jag inte riktigt kan förstå varför eftersom jag fick jobba en helg utan att gå jämte? Men men det ger ju pengar så man får väl tacka och ta emot. Tycker därremot det är mycket skönare att få jobba ensam och bara köra på sitt eget sätt.

För att byta samtalsämne så har jag något roligare än arbete att berätta för er om. Lyssna och hör, Maja sa nämnde härromdagen att hon läst att HULTSFREDSFESTIVALEN blir av nästa år igen :) *Hurra* Jag blev så glad och känner att jag redan längtar tills det är sommaren 2010 0ch jag sitter där i en solstol och dricker en kall öl :)
Ni kan se en bild på mig här nere som är tagen ifrån hultsfred i somrmas. När jag tittar på den så kopplar jag direkt till hutlsfred och det ger mig fjärilar i magen. Varför kanske ni tänker? Dem som har varit på hultsfred kan svara på det eftersom ni vet vad en vecka på hultsfredsfestivalen innebär.

Nu ska jag hoppa in i en dusch och sen laga lite lunch/middag för jag jobbar sen mellan 15:00-22:00
/ Hade


RSS 2.0