Jag både skrattar och blir äcklad på samma gång

Det ni ser här framför er är hur många toaletter kan se ut om ni reser till Thailand. Meningen är att du ska sitta på huk och göra dina behov. När du sedan är färdig sköljer du dig ren med vattnet och sedan "spolar" du genom att hälla vatten med en skopa som ligger i en tunna vid toaletten.

Nu undrar ni säkert varför jag har den här bilden och varför jag har tagit upp ämnet och det ska jag nu tala om för er. Det är så att vi i vår lägenhet pratar om allting mellan himmel och jord. Som nu idag så kom vi in på hur man bäst blir ren efter att man har gjort behov nummer två på toaletten, alltså bajsat. David berätta då att de gör så här i Thailand och att han anser att man blir renast genom att man bara sköljer stjärten med vatten och man använder sig inte av sin andra hand och "gnuggar" bort bajset, utan nej han sköljer endast bort bajsresterna. Vi däremot, (jag och Maja) anser att man måste bli mer ren om man gör som vi gör i Sverige, man alltså torkar sig endast med papper. Sen självklart blir man ännu renare om man skulle först torka sig med toalettpapper och sen duschar rumpan men vem är så seriös varje gång man går på toa? Inte jag iallafall och jag blir allt ren av toapapper ;) Varför jag anser att vårt sätt är renare än Davids är för att han påstår att han inte använder den andra handen och gnuggar bort bajset när han samtidigt sprutar med vatten. Och då är min tanke att hur kan man få bort skit genom att hålla en duschslang upp och ner mot rumpan? Nej jag har rätt eller hur?

Nu för att komma till ett trevligare samtal så ska jag berätta något mycket roligare istället. Efter 28 dagar utan tvättmaskin så fick vi i förrgår hem en som vi beställde på internet :) Så ja nu har jag alla mina kläder tvättade och det är väldigt skönt, enda problemet är att det blev trångt i mina lådor:D

Annars så går det jätte bra på jobbet, idag hade jag min största utmaning genom att för första gången verkligen gå fel och jag kunde inte utan Majas hjälp över telefon ha hittat rätt. Den andra orsaken var för att jag aldrig haft så mycket tunga saker att göra som jag fick utföra idag :) Känns skönt att verkligen vara igång och att man vet om att man tjänat ihop pengar till nästa hyra och lite till :) Jag har också betalt alla min skulder till mamma och pappa så nu gäller det bara att börja spara ihop till resan !

Så nu ska jag försöka få igång andra avenyn ha en fortsatt trevlig kväll :)

Ps. Wille kom tillbaka idag och han var så gullig och gav mig en svensk present, "cancerpinnar" som jag kallar dem :) Tack sötis*Min lediga dag

Som ni ser så har jag inte skrivit på ett par dagar men tro mig, det är inte för att jag inte vill eller inte har lust. Nej det är som jag nämnt tidigare, ibland försvinner grannens internet och det finns det inget oskyddat nätverk som vi kan koppla upp oss på. Men nu idag har vi lyckats och det hurrar vi för :) Efter alla dessa dagar utan eget internet så har vi kommit fram till att vi nog ska teckna något om det finnt nått som inte är alldeles för dyrt eller bindande. Vi har också kollat ut en tvättmaskin som David ska ringa och beställa imorrn, ska bli så skönt att få tvätta lite kläder. Det har gått 27 dagar nu så man känner att det börjar bli stora tvätthögar för oss alla!
 
I fredas åkte Tina hem till Sverige för att träff sin pojkvän och säkert också sin familj. Senare på kvällen så sa också Wille att han skulle hem så han åkte tidigt igår. Så nu är det bara det gamla järngänget kvar och det är faktiskt väldigt lungt för en gång skull :P 

Idag är min lediga dag ifrån att inte ha jobbat på hemtjäsnten. Ja ni förstår jag har varit duktig och jobbat mån-lör och i fredas när de övriga festa så hoppade jag för en gång skull över festen och la mig skapligt. Tyvärr så kunde man inte somna förens runt två på natten då alla äntligen drog sig ut på stan :P
Efter alla dessa dagar på jobbet så kan jag säga att jag trivs men det kan va lite jobbigt ibland när jag inte förstår dem eller tvärt om. Men de flesta är väldigt duktiga på att förstå mig men det är varierar än hel del.
Jag har också nu fått varit med om att se hur stor skillnad det kan se ut i olika individers hem, plus hur olika de bemöter mig. Jag menar än del har det väldigt fint och bemöter än med öppna armar, medans hos vissa vill man knappt gå in till och de kan vara otrevliga och slänga ut än.  Men jag tycker att arbetet är givande och jag vill ju arbeta med ett jobb som jag känner ger något för en individ som behöver stöd/hjälp i sitt vardagliga liv.

Igår passade jag faktiskt på att ta mig några öl hemma i lägenheten. Det var jag och Maja som hade planerat sen innan att vi skulle gå ut och ta en öl eller två. Kvällen blev lugn, vi började med att spela lite spel hemma med David, Josefine och Alexander (Josefines herr besök). Sen när klockan blev 01:00 så begav sig Maja och jag ut för att hitta något trevligt ställe att chilla på. Man kan väl säga att det var precis vad vi gjorde också, dock så var det väl kanske lite fel åldersgrupp eftersom de flesta var över 30 där inne och vi blev utsatta av att en 40årig man som kom fram och försökte lägga in stöt. Ska jag vara ärlig så tycker jag det är väldigt pinsamt när män i den åldern tror att de har en chans oss som är så pass unga. Nej det blev lite fniss och viskningar ifrån mitt och Majas håll men till slut så fatta han väl vinkeln och försvann !

Idag är det söndag och som jag sa tidigare, det är min enda lediga dag den här veckan. Så idag har jag faktiskt inte gjort ett skit mer än att bara finnas till och umgås med Maja + David.

Nej nu har jag nog pratat om det mesta så nu får det vara dags för att avrunda inlägget. 
Jag har mina funderingar på när jag första gången kanske ska komma hem till Sverige för att träffa familjen/vänner. Jag känner att det vore väldigt kul om min syster Carolin också va hemma då men jag vet inte när dem har tänkt att hälsa på nästa gång? Hon kanske förhoppningvis läser här på min blogg och skriver ett meddelande ;) Min andra syster Jinn bor ju betydligt närmre oss nu så jag hoppas det leder till att vi kommer ses oftare! Vore trevligt om hon och hennes flickvän/sambo Cornelia också var där så hela stora familjen kunde ses för det vet man ju inte när det blir nästa gång med att alla kan samtidigt. Jag menar jag kommer inte åka hem så ofta och sen är tanken att vi ska ut och resa en längre tid. Man kan alltid hoppas att de läser och blir nyfikna om när jag kanske har tänkt att åka hem till Svergie :) Det blev ett ganska lång avrundning men nu ska jag kila "Hade" som de säger här i norge / Nina


Det var deilig, mye bedre enn jeg hadde forventet

Hei! Vil bare fortelle deg at det gikk veldig bra på jobb i dag. Jeg er positivt overrasket over at jeg klarte å finne meg med kartet for å få jobben. Nei, føles det virkelig som en god jobb og som du kan se, kan jeg allerede skrive og snakke norsk;) Jeg håper du forstår hva jeg skriver på nå, har jeg lært et nytt språk, og vil holde seg til disse.

Nej skämt och side, jag kan inte skriva på norska men hoppas ni förstår vad jag skrev, om inte så sök på google och skriv in översättning google. Sen tar man svenska översätt till norska :) Lite roligt att skriva på svenska och sen att man kan översätta till vilket språk man vill :)

Har iallafall förklarat hur min första riktiga arbetsdag gick idag så nu ska jag rosta mig en mackis och umgås med mina sambo:sar :) PUSS


Två dagar på jobbet, imorrn börjar jag på riktigt ...

Sorry att jag aldrig blogga igår om hur de gick på jobbet. Det är så att internet cpar sig och vi lyckas inte alltid koppla upp oss på grannarna. Men nu lyckas jag så ska försöka fatta mig kort!

Igår och idag har jag gått jämte på jobbet och det har gått jätte bra med allting förutom en sak..det är svårt att hitta rätt till alla olika lägenheter. Det är så att vi har hand om cirka 300-400 brukare på två olika avdelningar, egentligen fyra mindre områden men vi tillhör en avdelning som är uppdelat på gult och blått. Jag gick igår jämte på blått och fick gå jämte Helene, en kvinna i 50årsåldern. Hon var jätte trevlig, dock så råka jag ut för att få dricka te med mjölk som hade gått ut och jag vågade inte säga till så jag satt, lyssna och hämna, jag satt och drack nästan upp allt te med den äckliga mjölken i och höll masken. Ja, jag vågade helt enkelt inte säga till så jag drack och kände bara hur mitt illamående växte. Men idag slapp jag te och gick jämte med en kvinna som heter Anette, på det gula området .Vi lunchade istället på ett trevligare ställe:P Så efter att ha gått jämte i två dagar så ska jag imorgon börja på riktigt och köra själv. Det är spännande men samtidigit så är jag väldigt orolig för hur det ska gå för mig att hitta rätt! Nej jag känner lite panik men förhoppningsvis så ska jag för en gång skull ha lite minne och hitta dit jag ska. Nej det är bara att hålla tummarna och hoppas att allting löser sig. Känns iallafall bra med att man har kommit igång och jag har fått jobb nu till och med nästa fredag.

Nej nu är det bäst jag avrundar om jag ska lyckas blogga det här inlägget! Hare så bra / Nina

En helt vanlig söndag

Min sista dag som arbetslös är nu snart slut eftersom att imorgon så ska jag äntligen få börja arbeta här i Norge :) Ja, det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot att vakna imorgon bitti och känna att jag nu ska få komma igång med att äntligen få börja tjäna pengar, vilket är orsaken till att jag har kommit hit.

I fredas var det som sagt fest här och det får jag väl säga att den var helt okej. Tyvärr borde vissa personer ha druckit lite mindre alkohol så man hade sluppit skämmas för dem. Men födelsedagsbarnet Josefine kände ju iallafall att det var en hel lyckad kväll, vilket jag kan tycka är det viktigaste , eller hur? :)

Igår gjorde vi inte så mycket mer än att bara finnas till, iallafall jag. Jag blev ganska bakis, vilket jag inte förstår riktigt för jag trodde jag hade lagt av med sånt :P, men hade väl fel:P
Nej nu ska jag fortsätta att se på filmen men jag skiver imorrn och säger hur det gick på jobbet / kramar ifrån mig

Hurra, hurra idag är det Josefines födelsedag :)

Nu finns det inga "tonåringar" kvar i lägenheten för idag har Josefines blivit en stor flicka och fyllt 20 år :)
Vi började hennes dag med att försöka vara gulliga och ge henne frukost på sängen och sjunga för henne, dock så förstörde jag och David det med att vi började bråka och stämningen blev inte lika mysig längre. Nej vi  helt enkelt luften vid fel tillfälle. 

Idag var jag på den omtalade intervjuvn som jag har nämt i ett tidigare inlägg. Jag tycker att det gick jätte bra och jag fick jobbet så nästa vecka ska jag få gå jämte än och lära mig hur allting fungerar :) Chefen som va där verkar vara jätte trevlig så jag tror att jag kommer att trivas jättebra :)

Nu ska jag ta något att äta och sen kommer lilla Josefine hem och vi har gjort en tårta till henne som vi alla ska fika på :) Hare så bra alla PUSS


Styr och ställer med Josefines födelsedagsfest som ska va imorrn här på Nedre Slottsgate 3B

God kväll ! Idag är det dan före Josefines 20årsdag och imorgon ska det självklart firas med att vi har en födelsedagsfest för tösa* Ja, det blir nog trevligt och många bilder ska tas så ni kan få se hur en riktig födelsedagsfest ska se ut ;)

Imorrn blir det att gå upp tidigt för då ska man fixa sig och göra sig fin för interljuven som äger rum 10:00 så man ger ett bra första intryck. Jag hoppas verkligen det går bra så att man kan få komma igång och få börja jobba nästa vecka, känner att jag vill känna trygghet i att man verkligen är i norg för att tjäna ihop pengar till en resa och att man inte bara är här och spenderar.
Hur det går för ni reda på när jag har kommit hem, det lovar jag er, men kom bara ihåg att hålla tummarna för mig.

Fick föresten mitt skattekort idag men tyvärr så står det att jag ska skatta 36% av lönen som jag kommer att tjäna, vilket jag tror inte kan stämma? Jag mena det skulle innebära att jag skattar mer i Norge än vad man gör hemma i Sverige, och så ska det väl inte va eller? Nej jag ska ringa skattekontoret imorgon och fråga dem för jag menar Maja och Josefine hade också så hög procent förra året men iår ska de endast skatta 26-27 procent. Trodde att man som svensk skatta mindre första åren och inte mer, men jag kan ha fel men bäst att kolla upp saken så man är helt säker på att det går rätt till. 

Nej nu ska jag försöka få igång nån serie på internet om inte det krånglar som vanligt :P 
Har en fortsatt trevlig afton / Nina 


Lite lort här och där, vad gör det egentligen? Frågar du mig så vet ni nog svaret

Myskväll igen som vanligt :) Känns som man har sett ett antal filmer nu under den här tiden i Oslo, ja det har nog blivit minst en om dan :P Känns som det blir att man ser mer på film nu när vi inte har några direkta bra kanaler på tvn. Men film är aldrig fel, bara vi kommer fram till vad vi ska se, för som ni förstår så finns det många viljor här i vårt hem. Men jag tycker det är bra att vi är ett gäng som vågar stå upp för vad man tycker och att man inte bara håller mun, ärlighet varar längst, kom ihåg det :)

Annars idag så gick jag inte upp förens halv elva på dan då Tina väckte mig och tyckte vi skulle gå upp och käka frukost. Det var väl egentligen lika bra så att man inte bara sover bort halva dan nu när man bara går hemma. Har inte hunnit med något speciellt idag mer än att sitta vid datorn och kolla efter jobb och lagat mat samt självklart umgåtts med mina härliga sambosar :) Ja vi är ett härligt gäng det tycker jag, trots att vi ibland kan ha delade meningar om vissa saker så är det ju bara fullt normalt. Som vad säger du Wille när du anser att "varför ska vi ha det rent i lägenheten för att ni trivs med det, medans vi andra trivs med lite smuts och tillfredställs inte om vi ska ha det städat" Haha, ja det var en rolig jämförelse tycker jag, håller tyvärr inte med om att man kan tänka så för ingen människa vill väl egentligen bo i sin egen lort? Däremot kan jag förstå att vissa inte tycker det gör något om det är lite stökigt här och där, för det göra att tycker de känns mer hemtrevligt. Självklart så tycker de nog också att det är skönare om man inte behöver plocka undan efter sig direkt, utan "jag kan göra det sen" är än dels motto :)

Imorrn är det torsdag och jag känner att jag måste ut bland folk för nu har jag slappat i två dagar och knappt gått utanför dörren. Så kan man inte ha det, eller hur ;)? Nej imorrn ser jag nog till att få med mig Tina och Wilhelm på en promenad bland Oslos gator. Nu är det dags att kolla lite på Idol med wunderbara Maja, Puss och Hej / Nina


En helt vanlig Tisdagskväll

14 dagar har nu gått och det känns som det var igår man kom till Oslo. Idag har halva gänget varit dukiga och varit på jobbet medans jag och den andra halvan har varit lediga. Jag kan säga att man börjar bli väldigt rastlös nu när man inte har fått jobba på ett tag. Nej, gud vad jag längtar tills man får ett jobb! Jag hoppas min interljuv kommer gå bra på fredag och att man kan få börja jobba på måndag. Maja och Josefine säger att de trivs som fisken i vattnet så jag hoppas man kommer känna lika dant :)

Pratade med min kära storesyster idag och hon berättade att hennes barn Samuel som snart är 14 månader hade fått sin första tand :) Tänk så fort tiden går, det känns som det var härromdan jag fick beskedet att jag hade gått och blivit moster :) Ja, han är en riktigt söt unge som jag tycker så mycket om, synd bara att man inte ses lite oftare.
Tänkte visa er chamrtrollet så får ni se hur underbart söt han är...Nej nu tjatar Wille och David att de vill bränna en skiva på datorn så bäst jag rundar av och låter dem hållas. Grabbarn dricker nämligen vin och ska ut och göra Oslo osäkert, frågan är bara om de lyckas? Ha en fortsatt trevlig kväll. Pussar och Kramar ifrån mig.


Här kommer bilderna som jag lovade


Här ser ni Davids,Willes och Josefine sovrum. Det är Davids säng ovanför här
och sen är det Willes och Josefines säng som ni ser på bilden under.

Här ser ni också deras sovrumsfönster

Här ser man garderoben i deras rum, alla 6 har en liten del i den

Här ser vi igången i vår hall, och ni ser även att rakt fram är badrumet
och till vänster är dörren in till David och deras sovrum.

Här ser ni vårt badrum, väldigt stort men det ser man inte så bra här.
'
Här ser ni vårtköksbord, inte så stort men det är ett slagbord som vi kan få plats fler än två personer.
Ni ser också vår extra frys som Tina tog med sig så vi skulle få plats med all mat.

Här ser ni vårt kök, det har ni ju sett förut men har har vi lite mer saker än innan.

Här ser vi vardagsrumet

en till bild på vardagsrumet. Nedanför ser ni en bild på Tinas, Majas och mitt sovrum.Det är Tina som sover i loftsängen och jag och Maja som har våra sängar under. Vi kom på en väldigt smart ide och la två madrasser så de bildar 90 graders vinkel. Vi fick dock klippa av en av 90 madrasserna :P

Här ser ni avslutningsvis en bild på vad vi ser ifrån våra fönster. Mitt i smeten bor vi, härligt!


Bilder på lägenheten, äntligen så har vi ett hem i oslo

HALLÅ! Äntligen har vi fått det fint i vår lägenhet. Ifrån att ha bott i en lägenhet på luftmadrasser så har vi nu ett riktigt fint och hemtrevligt hem. :) Jag tog massa bilder förut på hur det ser ut nu men Maja godkände inte mina bilder så får ta nya bilder senare ikväll när det är lite mer mysbelysning :) Vi kämpade igårkväll ifrån klockan åtta tills tre på natten, sen pausa vi och sov tills det blev morgon och då gjorde vi klart det sista. Nej här kommer jag att trivas, det kan jag lova er.

Annars idag så vet jag inte riktigt vad vi ska göra. David har besök av en tjejkompis, de är nu på hans arbetsplats och jobbar.Sen ska de komma hit med alla arbetskamraterna och ha förfest här innan de går ut. Resterande av ligan är också lite festsugna men jag vet inte hur jag känner riktigt, speciellt inte nu när man haft ett djupt samtal med en person som kommit mig nära den sista tiden.
Ja, på tal om det samtalet så är det inte alltid så lätt med allting. Hur ska man veta om man väljer rätt väg när man ännu inte hunnit få svar på allting som man har frågor om. Nej, allting är inte lätt och speciellt inte när känslor är med i bilden, känslor som man inte förstår sig på riktigt. Ja ,ibland kommer saker lite olägligt när man inte har räknat med att dem ska dyka upp. Citerar " det va kul så länge det vara" och det håller jag med om, tro mig.

Wille kom nyss in och la sig här, han fick mig att minnas att han var så snäll idag. Han bjöd alla oss sambos;ar på bullensvarmkorv med bröd :) Gulligt gjort Wille och ikväll ska vi alla äta taco och ha trevligt.

Nu är det dags för mig att runda av men lägger in bilder senare ikväll så ni får se hur vi har det :) Puss på er där hemma / Nina


En kille sa till mig att jag alltid lär ika vacker hur jag än ser ut, vare sig med eller utan smink. Jag försökte förklara för honom att han nu tar miste och att han inte sett mig i alla tillstånd. Beviset ser ni här nedanför när jag är med på en bild som vi gör oss till på. Ett gott skratt får iallfall jag när jag ser bilden, får inte ni?
Äntligen kommer Flyttlaset + Tina och Wille !

NU har 12 dagar gått och äntligen så kommer flyttlaset :) Jag, Maja och Josefine har gått och väntat hela dagen. Vi började till och me bli lite oroliga nu när klockan snart börjar bli sju och våra vänner inte har dykt upp! Men vi blev precis nu lugnade och positivt överakskde när Wille precis ringde och sa att de körde nu in i Norge. Allting verkar ha gått bra så nu är dem nog här om någon timme :) Ska bli skönt att få göra lägenheten fin och hemtrevlig. David är däremot lite nervös för om vi verkligen kommer att klarar av att bo sex personer här, han tror den skulle vara lagom för fyra :P Men vi tjejer skrattar bara och säger att vi hade lätt kunnat bo 8 personer här bara alla gick med på det :) Men alla är vi ju olika, det handlar väl vad man klarar av .

Som ni förstår så blir det nog en lugn lördagskväll. Jag tror nog att alla kommer vara trötta efter att vi fixat och donat, speciellt Tina och Wille som har rest så pass långt. Lugna lördagskvällar kan va bra att ha ibland, speciellt när förra lördagen slutade som den gjorde :P Eller vad säger ni flickor?  Jag hoppas att alla hemma i Sverige får en trevlig lördgskväll, och självklart också alla i Norge. Om ni är nyfikna på hur det kommer se ut i lägenheten när vi är klara så kan ni kolla imorrn, tänkte nämligen lägga in nya bilder då :) Kram på er.


Fredag :)

God kväll .. Idag har det varit en sån där dag som man har hunnit med en hel del saker.
Dagen började med att Maja och jag hade ställt klockan på 09:00 för att vi skulle gå till svenska ambassaden. Ja, jag var ju som sagt där en sväng igår men inte fick man ut nått pass då inte, nej och samma visa trodde jag ett tag att jag skull få uppleva igen. Ni förtår jag kom dit och gick fram och bad om mitt pass och då kläcker de ur sig att jag måste betala en till agvift för att få hämta ut passet, och inte hade vi med oss några lösa pengar! Som tur var min mamma en ängel som vanligt så hon förde över pengar till kortet och allting löste sig, så jag fick efter lite sura miner till dem på ambassaden ut mitt pass :)  Efter att ha tagit oss in till centrum igen så begav vi oss direkt till skattekontoret för att fixa alla papprerna där. En halvtimmes väntekö fick vi stå ut med innan vi äntligen fick gå hem för att käka frulle/lunch. Tre timmar var vi ute på vift och på två av dessa timmar så rörde vi oss hela tiden så lite motion har vi allt fått idag :)

Nästa fredag har jag lyckats få Interjuv på hemtjänsten så nu håller vi tummarna för mig också :)

Vad som händer just nu i Oslo är att Maja,jag och Josefine ligger och lyssnar på grannens musik som dunkar så pass mycket så att våra köksluckor vibbrerar :D fest gissar vi på och vi verkar inte vara bjudna :P men vi tänkte ändra på det och smyga in i våra heta myskläder och säga är det *partyparty* haha nej då vi ska allt hålla oss här inne och bara mysa. Vi har redan sett två filmer och ätit chips och glass :) 

Imorrn kommer Tina och Wille + flyttlaset och det ska bli så kul :)

Ha en fortsatt trevlig kväll nu :) Puss och kram


fler bilder

Operahuset kollade vi in... Nu har ni fått se liten inblick i vad vi gör, ses snart igen :)

                             /kram Nina

Internet igen :)

Äntligen har vi fått igång en dator igen som kan kopplas upp på internet :D Mycket har hänt sen sist jag skrev, allt ifrån att ha färgat håret, till fest och massa fika ute på Oslos gator :) Bildbevis kommer längre ner och jag glömde nämna att vi också har kollat in Operahuset!

Idag fick Maja och Josefine mejl ifrån hemtjänsten och de får börja jobba där igen nu på måndag, det blev vi väldigt glada över. Nu är det bara mig som vi håller tummarna för, förhoppningsvis ringer hon imorrn och bokar in ett möte med mig, en annan behöver gå brevid innan man kan börja jobba på riktigt :)

Nu är det bara två dagar kvar tills vår mat, alla våra möbler och självklart resterande av de som ska bo här kommer, vi längtar så mycket och jag tror det kommer bli fint i lägenheten när vi väl är klara.

Nu ska jag avrunda mig och umgås med tjejerna när de har kommit tillbaka ifrån sin prommis! Imorrn blir det att gå till svenska ambassaden för att hämta ut mitt pass, sen bär det av till skattekontoret för att fixa skattekort och ett norskt personnumer, tror jag om jag fattat rätt :P? Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige, vi har haft jätte fint väder hela dagen. Skriver imorrn igen :) Pssstt.. Missa för gudsskull inte att "Andra avenyn" började igen härromdan! Det får man inte missa ...Hårfärgning på mig, Maja var den som fick ställa upp


Vi blev "lite" fulla och var på en fest... 
fikat än del var det också..Fredagsmys

Nu är helgen här och det blir en lugn fredagskväll!
Idag har vi tagit det väldigt lugnt och vi sov ut ordentligt. På dan så kom vår första gäst till lägenheten, en tös som heter Sofia. Det är Majas och Josefines förra arbetskamrat som de jobbade med förra året på hemtjänsten här i Oslo. Hon verkar vara en jätte go och söt tjej och hon var snäll och tog våra CV som hon ska ge till sin chef så vi förhoppningsvis kommer att få jobba på hemtjänsten där Maja och Josefine arbetade på förra året :) Det verkar vara mycket möjligt att vi kommer att få jobb där eftersom de verkligen är behov av folk. Jag ser iallafall fram emot att få pröva på att jobba på ett ny arbetsplats med liknande uppgifter som mitt jobb hemma i Sverige, bara att det nu blir inriktning på äldreomsorgen.

Imorrn har vi planerat in att gå ut och festa på kvällen, dock så blir det ingen utgång eftersom det har vi inte råd med. Men vi är bjudna på en förfest av Emma, en tjej som är ifrån Sverige och som faktiskt också kommer ifrån våra hemtrakter, Kinda :D Det ska bli kul och jag hoppas på en lyckad kväll när jag för första gången ska festa i Oslo!

Idag handla jag jucie för mina sista pengar och det är jucie som jag ska ha till frukosten fram till den 27 september då den nya lönen kommer, så nu har jag 0kr kvar på kortet. Det låter nog hårt, vilket det också är men jag har som tur mat fram till den 27 men jag kan inte göra så mkt nöjen som kostar något :/

Har tagit lite bilder ifrån vårt fredagsmys så ni kan ju kolla in, ni kan även se fler bilder och läsa vad maja och josefine säger på deras gemensamma blogg om ni går in på; http://josseochmajapaaventyr.blogspot.com/

På en av mina bilder ser ni som vanligt att min mat har innehållit pasta, tis-fre har jag äit de men jag har faktiskit varierat med vad jag har till de, som hemma gjorda Köttbullar, Korstroganoff, kycklingfiler eller köttfärsås :)
Man längtar nu faktiskt väldigt mycket efter sin kartong med basvaror som står hemma i Sverige i flyttlaset som jag nämnt tidigare inte kommer att komma förens den 12 september. Vi har diskuterat och kommit fram till att vi längtar mer efter maten än möblerna:D

Ni får nu ha en så trevlig kväll så ska jag surfa vidare lite på intenret och sen se en film med tjejerna om jag orkar. Puss och Kram
Luftmadrasserna ligger på rad i vardagsrummet

Cola och Chips :)

Det regnar i oslo

Dagarna bara går och nu är det kväll i Oslo igen. Utanför vårt fönster faller regnet och det knastrar så härligt när det når fönsterblecket . Jag, Maja och Josefine har precis sett klart på en film, en kärleksfilm får jag nog påstå och den sluta som de flesta kärleksfilmern, lyckligt! Man kan tyvärr tycka att det är synd att inte alla får vara med om ett lyckligt slut när det gäller kärleken, men förhoppningsvis så gör det de för dem flesta! Jag själv har prövat på kärlekslivet men jag har inte än blivit tillsammans med den rätta som i en film, men det är inte så konstigt eftersom man är bara 20år gammal och jag har än ett lååångt liv kvar att leva :)

Nu efter att ha varit ett par dar i Oslo så kan jag säga er att det är inte som att sitta i lilla Kisa om kvälllarna. Nej här är det jämt livat utanför sitt fönster och jag strom trivs. Man känner sig inte ensam när man bor så här, vilket är bra för mig som är en person som inte tycker om att vara ensam. Nej jag är nog mer en stadsbo än en lantis! Men det förstod man redan efter att man hade bodde tre år i Norrköping, och ännu mer fick man det bevisat när jag flyttade hem till Kisa igen efter studenten. I 14 månader tillbringade jag min tid i Kisa igen, och jag lovar mig själv att aldrig mer bo där så länge! Nej, nu är det Osla som gäller och det ska bli enligt planerna till jul/nyår, sen är det hem en snabbis till Kisa och sen bär det av att resa utomlands. När ens resa sen tar slut och man kommer hem blir det bara att bo över vår/sommaren i kisa för att jobba, sen ska jag flytta för att börja plugga och ta tag i den delen av livet! Men ja det är ett tag till dess, så nu ska jag njuta av varje dag som går och bara leva i nuet :)

Idag har vi varit och kopierat CV som vi ska ge ut till Hemtjänsten imorrn, det är arbetsplatsen som Maja och Josefine hade förra året och vi hoppas alla tre att vi kan få jobb där nu. Det vore skönt att få jobba på samma plats och lönen är tillräcklgt bra för att vi ska tjäna in dem pengar vi har tänkt. Annars idag så har vi "Tagit oss råd" att köpa en mc hamburgare och en glass för att få unna oss något :)

Imorrn är det fredag och jag undrar vad vi ska hitta på för kul då? Det återstår att se, vi vet iallafall om att det blir utgång och fest på lördagen ! Hur vi ska ha råd återstår att se men förhoppningvis så har vi våra knep ;)

Hoppas ni får en mysig kväll hemma i Sverige för nu ska jag ha en mysig kväll med mina tjejer! / Nina


Tredje dagen dagen i Oslo

Hallå Hallå! Igår hann jag tyvärr aldrig blogga eftersom David hade med sin dator till jobbet och då återstod bara en dator kvar i lägenheten och att dela en dator på tre tjejer är inte så mkt att komma med:P Men jag kan lite kort säga att igår sökte vi inga jobb men vi hann med andra viktiga saker som att jag och David åkte till Ikea och handla lite saker till lägenheten medans Maja och Josse åkte till skatteverket +banken. Vi kopierade även upp oss lite nycklar eftersom vi bara hade fått en av hyresvärden! Snålt av honom anser jag, kan också påpeka att det inte är det enda han har varit slarvig med.. det kan inte ha skett någon speciellt bra flyttstädning för det var dam och smuts lite överallt i lägenheten när vi flyttade in :P Annars igår så handlade vi lite mer mat och så, jag äger nu endast cirka 200kr norska, och det ska jag klara mig på resten av månaden till den 27 september då min sista lön ifrån Sverige kommer :D Det känns lite så där men som tur har jag all mat jag behöver, och mer mat kommer med flyttlaset den 12/9 :) Det enda jag känner kommer bli lite svårt är att snåla med ciggaretterna :D har endast ett fullt paket och några lösa kvar som ska räcka till den 27 :D Men det blir väl mamma och pappa glada över om det tar slut snart och jag blir utan! Igårkväll så myste vi med te och lite norska chips som bestod av en smak som hette "Tomat vårlök", Josefine köpte dem för det lät så äckligt men kan säga er att de smakade väldigt gott och det räckte inte länge när jag,Maja och Josefine väl kom igång med ätandet. Stackars David var samtidigt på jobbet och slet, han slutade inte förens tre på natten! Men kul att han har jobb iallafall :) Köpte också ett norsk kontantkort igår så skriver ikväll sen vad det är för nummer. Nu ska vi sätta igång med att söka jobb och lite men bloggar nog ikväll om hur dagen varit. Hare så bra /Nina

Lite bilder ifrån igår

Här ser ni vad min frukost kommer bestå av framöver

Här ser vi ut över hamnen, vid akker bryggebilder på vår lägenhet 
nu har ni fått en inblick av vår lägenhet, kunde inte få in alla bilderna men en uppfattning kkan man ju skapa sig.

Första dagen i Oslo

Hallå Hallå ! Nu är jag äntligen på plats i Oslo :)
Det har varit en väldigt lång och stressig dag men allting har efter mycket om och men gått bra. Dagen började med att vi gick upp 05:30 och packade ihop alla sakerna i Majas lägenhet i stan, sen kom Josefines mamma och plocka upp oss med bilen och körde oss till Linköping resecentrum. Vi kom med tåget vi skulle och alla tågbyten gick enligt planerna och resan tog mindre än 6 timmar :) Vi klev av tåget i Oslo 11.50 och jag fick ett stort leende på mina läppar och kände att här kommer jag att trivas bra. Vi började med att ta all vår packning ocg begav oss in mot Oslos centrum, kämpades med all packning och vi hade ett stressigt tidschema att följa. Klockan 13.00 trodde vi att vi skulle träffa killen som ägde lägenheten vi skulle bo i, men så blev det inte. David, vår kompis som också ska bo med oss var redan i Oslo och provjobbade på sitt nya jobb idag och behövde hjälp med att flytta sin bil till en ny parkeringsplats. Samtidigt hade vi fått reda på att vi var tvugna att hinna till banken för att betala in depo avgiften som killen som äger lägenheten måste få in innan han kan ge oss vår nyckel till lägenheten. Så mellan kl: 12:00-18:00 så hann vi byta plats på bilen tre gånger för att inte få bot, hann gå mellan lägenheten och Davids jobb ett antal gånger, yra runt i Osla och leta efter rätt bank , äta och etc.. Ja det blev en lång och stressig dag och vi kände många gånger att allting bara gick emot oss. Men nu efter allt slit så sitter jag just nu i vår lägenhtet i Oslo och surar gratis på grannens internet :) Vi har gjort oss lite hemma nu, dock utan möbler för de kommer inte hit förens den 12 september då Tina och Wille, resterande personer vi ska bo med kommer med hela vårt flyttlass. Så ja nu idag så har vi bara kläder, lite köksutrustning, var sin luftmadrass och data/tv att använda oss av, men det har faktiskt sin charm :) Tänkte visa lite bilder ifrån dagens gång senare i inlägget så ta en titt.

Sen till er där hemma, jag hoppas ni har det bra i Sverige och att ni saknar oss ;)
Mamma och Pappa, ni är underbara som hjälper mig med att kunna genomföra denna resa, även om ni har mycket men att tilllägga :)

Imorrn ska vi ut och fixa lite norksa telefonnumer och söka jobb, plus att jag ska nig gå runt och lära mig att hitta lite för just nu har jag ingen koll :D Ni får ha det så bra så hör jag av mig så fort jag får tid. Puss och Kram


Här ser ni en liten del av all vår packning som vi ska klara oss på i tolv dagar före det stora lasset kommer    Här ser vi morgonpigga Josse på tåget 06.15 på väg till OsloOch till och med Maja höll sig vaken Ja och även jag var ju sjävklart vaken :)Ja hela tiden så orkade vi inte hålla oss vakna så vi somna allt alla tre, som ni ser här så sover JosseNU är vi framme i Oslo, Maja och Josse ser väldigt glada ut

fler kommer kolla in nästa inlägg

RSS 2.0